Body lift oz. odstranitev odvečne kože po telesu

Po obilnem hujšanju telo doživlja velike telesne spremembe. Še vedno niste na cilju, saj se vaš novi suhi jaz skriva za vso odvečno kožo. Težave z debelostjo zamenjajo težave z odvečno kožo, ki je izjemno moteča zaradi pogostih vnetij ter vlečenja in znojenja pod kožnimi previsi. Tudi hoja je močno otežena zaradi nenehnega trenja, težave pa so še hujše med športno aktivnostjo. Največ ohlapne kože ostane v predelih trebuha in venerinega grička, prsnega koša, stegen, nadlakti in zadnjice. Dojke se močno povesijo in izpraznijo, moteče odvečno tkivo v predelu prsnega koša pa je značilno tudi za moške, nastanejo lahko celo t. i. moške prsi (ginekomastija). Obraz zaradi ohlapnih tkiv in poudarjenih gub deluje starejše in utrujeno. V vseh fazah celostnega preoblikovanja telesa bomo poskrbeli za vas in vaše počutje ter vas podpirali na poti bolj zdravega življenja.

PRIJAVI SE NA POSVET
REZULTAT

takojšen

TRAJANJE POSEGA

4 - 6 ur

OKREVANJE

1 - 2 tedna

TRAJNOST UČINKA

trajen

O posegu

 • Preoblikovanje odvečne kože celega telesa imenujemo popolni lifting telesa ali bodylift.
 • To je zahteven, daljši ter kombiniran kirurški poseg, v katerem združimo posege abdominoplastike, dviga dojk, korekcije moških prsi, dviga zadnjice, dviga stegen, korekcije nadlakti ter lifting obraza.
 • V enem ali (pogosteje) dveh posegih izvedemo harmonično preoblikovanje celotnega telesa.
 • Načrt kirurškega preoblikovanja telesa je prilagojen stanju tkiv in željam stranke.
 • Poglobljen predoperativni pregled, natančne meritve in pogovor o željah in pričakovanjih so odločilnega pomena pri načrtovanju celovitega liftinga telesa.
 • Kirurške bodylift posege vedno izvedemo postopoma. V prvi operaciji bomo izvedli najprej posege na trupu (dvig zadnjice, abdominoplastiko, včasih tudi dvig stegen), med drugo operacijo pa dvig dojk, dvig stegen ali dvig nadlakti. Facelift oziroma lifting obraza opravimo kot samostojno operacijo.
 • Posege opravimo v splošni anesteziji, čas trajanja posamezne operacije skušamo omejiti na 6–7 ur.
 • Okrevanje po obsežnih posegih preoblikovanja telesa je zahtevno in naporno, do neke mere nepredvidljivo ter odvisno od celjenja in okužb ran, počutja in volje stranke, po drugi strani pa je zadovoljstvo toliko večje, saj lahko stranka znova zaživi polno in neovirano življenje. Strokovno osebje bo poskrbelo za dobro počutje stranke v času daljšega okrevanja.
 • Po posegih stranke spodbujamo, da čim prej vstanejo in se sprehodijo, da preprečimo tveganja za nastanek strdkov.
 • 4–6 tednov po posegu svetujemo uporabo kompresijskih oblačil in športnega nedrčka ter prilagoditev dnevnih aktivnosti.
 • Poseg celovitega liftinga telesa odsvetujemo ljudem s kroničnimi boleznimi in kadilcem.

Pogosta vprašanja in odgovori

Ali je mogoče odvečno kožo odstraniti tudi z nekirurškim posegom in brez brazgotin?

Ne, na žalost ne. Tudi najbolj elastično oblačilo, ki ga po obsežnem hujšanju znova oblečete, se telesu ne prilega enako kot prej. Če bi želeli, da se oblačilo ponovno prilega, ga je treba znova ukrojiti. Ravno tako se obnaša tudi naša koža. Koža do neke mere sledi nihanju telesne teže, pri večjih spremembah telesne teže pa je odvečno kožo mogoče odstraniti le s kirurškim posegom. Brazgotine, ki ostanejo po posegih, so običajno skrite pod spodnjim perilom ali pa so skrite na notranjih delih okončin. Brazgotine sčasoma zbledijo in so praktično nevidne.

Stranka sprašuje: "V zadnjem letu sem shujšala za skoraj 40 kilogramov. Načrtujem, da bom shujšala še za 20 kilogramov. Zaradi ohlapnega trebuha in odvečne kože težje tečem. Želim poseg, da bi lahko lažje dodatno shujšala. Kaj mi svetujete?"

Operativne posege celostnega preoblikovanja telesa ter odstranitve odvečne kože načrtujemo za obdobje, ko stranka (moški ali ženska) vsaj kakšno leto vzdržuje telesno težo. Priporočamo, da se vaša telesna teža čim bolj približa idealni oziroma da se indeks telesne teže giba okoli 25–28. Tako je pooperativni rezultat najbolj predvidljiv, celjenje ran in okrevanje pa najhitrejše. Nihanja v telesni teži po posegu, še posebej, če gre za izrazito hujšanje, močno vplivajo na pooperativni rezultat in vaše zadovoljstvo. Prav tako je celjenje v obdobju hujšanja močno okrnjeno, večja pa je tudi možnost okužb. Svetujemo vam, da v času hujšanja in pred posegom celostnega preoblikovanja telesa vsakodnevno uporabljate kompresijska oblačila, predvsem pa spremenite tip vadbe, s katero boste hitreje dosegli želeno težo, nato pa se za bodylift poseg odločite po končanem hujšanju.

IMATE VPRAŠANJE
IN NE NAJDETE
ODGOVORA?

SPOZNAJMO SE