Dvig zadnjice

Zadnjica je tesno povezana s seksapilnostjo. Številni moški in ženske menijo, da je zadnjica – takoj za dojkami – najprivlačnejši del ženske postave.

PRIJAVI SE NA POSVET
REZULTAT

takojšen

TRAJANJE POSEGA

2-3 ure

OKREVANJE

en teden

TRAJNOST UČINKA

trajen

O posegu

  • Oblikovanje zadnjice je poseg, ki je v zadnjih letih v skokovitem porastu.
  • Zdrava prehrana in usmerjena vadba zadnjico do neke mere učvrsti, na žalost pa zadnjice ne moremo tako učinkovito preoblikovati kot z operativnim posegom.
  • S prehrano ne moremo vplivati na genetsko pogojene maščobne obline (silhueta hruške, jabolka, banane …).
  • Pri preblikovanju si pomagamo z liposukcijo, vbrizgavanjem lastne maščobe, s kirurško korekcijo ohlapne kože, včasih tudi z vsadki.
  • Z vbrizgavanjem lastne maščobe in liposukcijo lahko pridobimo trajen in naraven rezultat.
  • Predoperativni pregled in pogovor o željah ter možnostih sta odločilnega pomena pri načrtovanju posega. Pred posegom se bomo pogovorili tudi o obsegu posega in brazgotinah.
  • Poseg opravimo v splošni anesteziji in traja približno 2–3 ure.
  • Stranka prvi dan po posegu okreva na kliniki. V tem času bodo strokovni sodelavci poskrbeli za prijetno počutje stranke, ki jo namestimo v apartma na kliniki. Stranko odpustimo z natančnimi navodili.
  • Okrevanje traja približno 3–6 tednov, odvisno od posega.
  • Dva tedna po posegu je odsvetovano spanje in dolgotrajno sedenje na zadnjici, prav tako prilagodite športne aktivnosti. Na delovnem mestu svetujemo uporabo napihljivega obroča, ki zadnjico razbremeni.

Več o posegu

Krivulje in razmerja ženskega telesa so še posebej izpostavljeni in občudovani ob pogledu na hrbet, boke in zadnjico. To področje je tesno povezano s seksapilnostjo in je po mnenju velikega deleža moških in žensk eden od najprivlačnejših delov ženske postave. Silhueta peščene ure, poudarjena usločena krivulja prehoda hrbtenice na zadnjico in skladno izbočena zadnjica ter prehod na noge so lepotni ideal, ki si ga želi vsaka ženska.

Zapeljiv hrbet sledi liniji hrbtnih mišic in se nadaljuje na zadnjico, ki ji obliko dajejo zadnjične mišice, ključne za želeno izbočenost. Z oblikovanjem maščobnih oblog lahko zapeljivo krivino dodatno poudarimo s stanjšanjem maščobnih oblog v predelu križa in bokov ter z vbrizgavanjem maščobe v predel zadnjice. Poudarimo ali oblikujemo lahko tudi prehod pasu na boke. V primeru izrazite ohlapnosti kože in tkiv lahko odvečno kožo odstranimo s posegom dviga zadnjice, ki pusti brazgotino v višini spodnjega perila.

Pogosta vprašanja in odgovori

Ali sem primeren kandidat za poseg?

Lastno maščobo pridobimo z liposukcijo iz predelov, kjer je maščobe dovolj oziroma kjer hkrati opravimo liposukcijo z namenom oblikovanja telesa. Poseg je sicer značilen za ženske, vendar ni izvedljiv pri ženskah in moških, ki nimajo dovolj maščobnega tkiva.

Kako trajen je učinek posega?

Manjši delež presajene maščobe telo v prvih mesecih po posegu razgradi. Običajno se obdrži približno 60–80 % presajene maščobe. Po nekaj mesecih stranka opazi končni rezultat, ki je trajen. Opozoriti vas moramo, da se presajene maščobne celice obnašajo kot naravna tkiva in so podvržena vplivom staranja, težnosti in nihanju telesne teže.

Katera ja najbolj naravna metoda dviga zadnjice?

Uporaba liposukcije in vbrizgavanje lastne maščobe sta najboljši metodi pri oblikovanju zadnjice. Največkrat je treba določene maščobne obloge samo odstraniti in že je poudarjena bolj zapeljiva linija. Z vbrizgavanjem lastne maščobe dodatno pudarimo ključne obline, ki zadnjico naredijo še bolj skladno in privlačno.

IMATE VPRAŠANJE
IN NE NAJDETE
ODGOVORA?

SPOZNAJMO SE