fbpx

Hibridna (hi-tech) abdominoplastika

Hibridna-abdominoplastika

Hibridna abdominoplastika, imenovana tudi hi-tech abdominoplastika predstavlja novost na področju estetske kirurgije trebušne regije. Ta napredni kirurški poseg, ki združuje tradicionalne tehnike abdominoplastike z uporabo sodobnih tehnologij, celovito obravnava težave z odvečno in ohlapno kožo trebuha, maščobnimi oblogami in ohlapnostjo trebušnih mišic. To omogoča tudi hitrejše okrevanje in boljši estetski rezultat.

Prednosti hibridne abdominoplastike

Tako pri klasični kot hibridni abdominoplastiki gre za kirurški poseg, namen katerega je izboljšati videz trebušnega predela. Pri obeh posegih napravimo izrez odvečne kože na trebuhu pod popkom ter učvrstimo razmaknjene trebušne mišice (korekcija diastaze mišic). Vendar pa ima hibridna abdominoplastika v primerjavi s klasično več pomembnih prednosti:

 • Napredno oblikovanje trupa oz. trebušne regije

Z uporabo liposukcije odstranimo neželene maščobne obloge na trebuhu in bokih ter bolj natančno oblikujemo trebušni predel kar vodi v izboljšanje telesnih proporcev in oblike telesa.

 • Izboljšana oblika in definicija trebušnih mišic

S korekcijo diastaze trebušnih mišic rekonstruiramo trebušno mišično jedro in trebuhu povrnemo mladostno obliko. Dodatno lahko vzdolžni trebušni mišici (rectus abdominis) povečamo in poudarimo z dodajanjem lastne maščobe v mišico (lipofilling). Na ta način poskrbimo za bolj napet in mišičast videz trebuha.

 • Izboljšana kakovost kože in podkožja

Z uporabo tehnologij VASER® in Renuvion® poskrbimo za dodatno zatezanje kože in podkožja po opravljeni liposukciji. Napredne tehnologije namreč spodbujajo proizvodnjo novega kolagena, kar zmanjša ohlapnost tkiv ter spodbuja zategovanje in pomlajevanje kože.

 • Hitrejše okrevanje

Poleg blage splošne anestezije uporabljamo pri hibridni abdominoplastiki hkrati še lokalno anestezijo ter periferne živčne bloke. Na ta način poskrbimo, da poseg mine brez bolečin, splošna anestezija pa je zato lahko bolj plitka. Z ultrazvočno vodeno aplikacijo TAP perifernega živčnega bloka z dolgodelujočimi lokalnimi anestetiki poskrbimo, da tudi zgodnje pooperativno obdobje mine z minimalnimi bolečinami.

Z uporabo naprednih kirurških tehnik in tehnologij ter previdnega rokovanja s telesnimi tkivi zmanjšamo možnost pooperativnih bolečin in zapletov ter na ta način olajšamo okrevanje.

 • Manjše in bolj skrite brazgotine

Uporaba kombinacije naprednih kirurških tehnik in tehnologij nam omogoča, da so kirurški rezi krajši in postavljeni na bolj skritih mestih kot pri klasični abdominoplastiki, brazgotine pa zato manjše.

 • Prilagojen pristop

Poseg hibridne abdominoplastike prilagodimo željam in potrebam vsake stranke. Po opravljenem posvetu in pregledu vam bo izbrani kirurg predstavil možnosti in predlagal najustreznejšo kombinacijo posegov in tehnologij.

Kaj vse lahko obsega hibridna abdominoplastika?

 • Izrez odvečne kože na trebuhu

Osnovni namen hibridne abdominoplastike je izrez odvečne in viseče kože na trebuhu ter preoblikovanje trebuha. Za razliko od klasične abdominoplastike, pri kateri kožni rez poteka čez celotno širino spodnjega dela trebuha, brazgotina pa zaradi tega ni nujno skrita pod perilom, je kožni rez pri hibridni abdominoplastiki postavljen nižje v bikini predelu. Brazgotina tako ostane skrita pod spodnjim perilom ali kopalkami. Dolžino kožnega reza pri hibridni abdominoplastiki prilagodimo obliki trebuha in lastnostim tkiv. V kolikor je ohlapnost kože izrazitejša le pod popkom, se odločimo za t.i. mini abdominoplastiko, pri kateri je dolžina kožnega reza in posledično brazgotine občutno krajša kot pri klasični abdominoplastiki. V kolikor je prisotna zgolj ohlapnost zgornjega dela trebuha (nad popkom) pa lahko uporabimo tehniko reverzne abdominoplastike. Pri tej tehniki je kožni rez namesto v bikini predelu skrit v gubi pod dojkama, tak poseg pa lahko tudi združimo z dvigom ali povečavo dojk.

V vseh primerih je glavno vodilo hibridne abdominoplastike zmanjšati število in dolžino potrebnih kožnih rezov in s tem brazgotin, tudi z uporabo dodatnih kirurških metod in tehnologij.

 • Preoblikovanje in reinsercija popka (umbilikoplastika)

Hkrati z izrezom odvečne kože na trebuhu izrežemo tudi popek ter ga nato prestavimo in všijemo na kožo višje na trebuhu. Višje položen popek skupaj z napeto kožo poskrbi za mladosten videz trebuha. Ob tem lahko popek tudi dodatno oblikujemo, posegu pravimo umbilikoplastika. Popek lahko zmanjšamo ali pa preoblikujemo, v kolikor se je njegova oblika neželeno spremenila zaradi npr. brazgotine po nošnji nakita (piercing). Hkrati z umbilikoplastiko lahko popravimo tudi morebitno popkovno kilo.

 • Učvrstitev trebušne stene

Obdobje nosečnosti in porod spremenita žensko telo, saj pride z rastjo ploda do razmaknitve trebušnih mišic (diastaze), ki se le redko popolnoma popravi. Pri hibridni abdominoplastiki  vzdolžni trebušni mišici (rectus abominis) ponovno približamo in učvrstimo z inovativnimi šivalnimi tehnikami, kar imenujemo korekcija diastaze trebušnih mišic. S tem rekonstruiramo mišično jedro, kot z drugimi besedami imenujemo mišice trebušne stene. Na ta način trebuhu povrnemo osnovno obliko. Pri tem si pomagamo tudi z medoperativnim ultrazvokom, s katerim lahko natančno izmerimo širino diastaze in preverimo stanje po opravljeni korekciji.

 • Liposukcija

Z izrezom odvečne kože in korekcijo mišične diastaze trebuhu povrnemo osnovno obliko. S ciljano liposukcijo določenih predelov  trebuha pa pri hibridni abdominoplastiki dosežemo dodatno izboljšanje telesne silhuete. Z liposukcijo tako dodatno oblikujemo stranske predele trebuha, bikini predel in boke. Z natančno liposukcijo lahko tudi poudarimo spodaj ležeče mišične skupine. V določenih primerih lahko z liposukcijo oblikujemo tudi zgornji del trebuha ter na ta način zmanjšamo obseg izreza kože in posledično brazgotino (mini abdominoplastika).

Z uporabo ultrazvočne tehnologije VASER® podkožno maščobo pred liposukcijo razbijemo na manjše delce, kar olajša izvedbo liposukcije in zmanjša poškodbe okolnih tkiv. Z neposrednim vplivom ultrazvočnih valov na globji del kože (usnjico) pa izboljšamo tudi zatezanje kože po liposukciji in pospešimo okrevanje.

 • Metoda UGRAFT

V kolikor želimo doseči bolj mišičast ali atletski videz telesa lahko vzdolžne trebušne mišice (rectus abdominis) dodatno poudarimo in povečamo. To dosežemo z metodo UGRAFT, pri kateri pod kontrolo ultrazvoka v trebušne mišice injiciramo manjše količine odvečne maščobe, predhodno odvzete z liposukcijo.

 • Tehnologija Renuvion®

Uporaba novih tehnologij je eden ključnih aspektov hibridne abdominoplastike. Po opravljeni liposukciji z metodo VASER®, lahko za določene telesne regije uporabimo še tehnologijo Renuvion®. Gre za tehnologijo helijeve plazme, ki s segrevanjem podkožja in kože pospeši proizvodnjo novega kolagena  ter izboljša zatezanje in tonus kože po opravljeni liposukciji.

Na kliniki Medved estetika smo mnenja, da hibridna abdominoplastika predstavlja zares napreden pristop k estetski kirurgiji trupa oziroma trebuha. Z uporabo inovativnih tehnologij omogoča oblikovanje telesa po meri vsakega posameznika, od globokih tkiv (mišic) do površine kože, kar presega tradicionalne kirurške metode in omogoča bolj harmoničen in naraven rezutat.