Kirurški dvig obraza in vratu (facelift)

Naporen tempo življenja in izpostavljenost škodljivim dejavnikom pospešijo starostne spremembe, ki so najbolj opazne na obrazu. Kljub zdravju in dobremu počutju lahko zaradi teh sprememb delujemo starejši, kot bi si želeli. S kirurškim dvigom obraza in vratu lahko zavrtimo čas nazaj in obrazu povrnemo polnost in napetost. Rezultat je pomlajen in naraven videz.

PRIJAVI SE NA POSVET
REZULTAT

takojšen

TRAJANJE POSEGA

3-5 ur

OKREVANJE

2-3 tedne

TRAJNOST UČINKA

trajen

O posegu

 • S staranjem koža obraza izgublja svojo elastičnost, obenem pa z leti obraz izgublja svoj volumen zaradi upada mehkih tkiv pod kožo in razgradnje obreznega skeleta. Zaradi omenjenih sprememb obraz deluje uplahel, koža pa povešena. Pojavijo se globoke gube, kožni mešički v predelu spodnje čeljusti in ohlapna koža na vratu.
 • Kirurški dvig obraza in vratu je eden najučinkovitejših pomlajevalnih kirurških posegov, s katerim izboljšamo predvsem spodnjo tretjino obraza in vratu.
 • Pri posegu najprej s posebnimi tehnikami učvrstimo globje plasti, kjer se nahajajo obrazne mišice in mišične ovojnice, nato pa kožo napnemo po pomlajeni obliki obraza. S tem se izboljša oblika lic in obris spodnje čeljusti. Na vratu lahko s posegom zgladimo navpične trakaste zadebelitve in odpravimo podbradek.
 • Zaradi učvrstitve globjih obraznih struktur so rezultati takšnega posega bistveno boljši, trajnejši in bolj naravni kot pri kožnem dvigu obraza, pri katerem se izreže samo odvečna koža.
 • Hkrati z kirurškim dvigom obraza in vratu lahko opravimo tudi dvig obrvi, zgornjo in/ali spodnjo blefaroplastiko ter liposukcijo podbradka.
 • Da bi dosegli karseda optimalen rezultat, kirurški dvig obraza pogosto združimo z dodatnimi pomlajevalnimi posegi. Z lastno maščobo, odvzeto na mestih, kjer jo je preveč, lahko nadomestimo izgubo volumna v predelu lic in ustnic (t.i. lipofiling). S posebno pripravo odvzete maščobe lahko to uporabimo tudi kot pomlajevalni serum, ki ga s postopkom microneedlinga vtremo v kožo obraza po končanem kirurškem posegu. Na ta način koža prejme naravne in telesu lastne rastne faktorje in matične celice, ki pospešijo njeno celjenje in obnovo.
 • Za uspešno načrtovanje in izvedbo posega je ključen predoperativni posvet in pregled, kjer se bomo pogovorili o vaših željah, pričakovanjih in možnostih. Pri izbiri vrste posega je potrebno upoštevati tudi stopnjo starostnih sprememb.
 • Poseg opravimo v splošni anesteziji, manjši lokalni dvigi pa so možni tudi v lokalni anesteziji. Čas trajanja posega je odvisen od obsega dviga.
 • Brazgotine po posegu so skrite v lasišču in naravni gubi pred in za uhljem ter so sčasoma skorajda nevidne.
 • Po posegu okrevate in prenočite na kliniki pod našim budnim nadzorom, domov odidete naslednji dan.
 • Okrevanje po posegu traja 2-3 tedne in je odvisno od obsega posega. V tem času izgine večji del modric in otekline.
 • Običajne dnevne aktivnosti lahko opravljate že po 5 dneh, za optimalno okrevanje pa priporočamo 2-3 tedne odsotnosti z dela. Športne aktivnosti in druge večje obremenitve strogo odsvetujemo vsaj mesec po posegu.

IMATE VPRAŠANJE
IN NE NAJDETE
ODGOVORA?

SPOZNAJMO SE