Korekcija bradavic

Prevelika ali uvlečena bradavica ter preširok kolobar pokvarijo podobo skladnih, lepo oblikovanih prsi in tudi moških prsi. Nekatere nepravilnosti so razvojno pogojene, druge spremembe povzročijo starost, obilno hujšanje in dojenje. Korekcije bradavice lahko opravimo posebej, običajno pa hkrati z drugim posegom na dojkah oziroma moških prsih, s katerim celostno poskrbimo za privlačnost vašega oprsja.

PRIJAVI SE NA POSVET
REZULTAT

takojšen

TRAJANJE POSEGA

do 1 ure, odhod domov takoj

OKREVANJE

en teden

TRAJNOST UČINKA

trajen

O posegu

Uvlečene (invertirane) bradavice

  • Najpogostejši vzrok za uvlečene bradavice so prekratki žlezni vodi. Ko dojka raste, vodi ne sledijo rasti, bradavico potegnejo in jo uvlečejo. V zelo redkih primerih je uvlek bradavice znak zelo resne bolezni – karcinoma dojke.
  • Po korekciji uvlečene bradavice dojenje ni več mogoče, ponavadi pa je bilo dojenje že prej močno okrnjeno.
  • Kirurški poseg opravimo v lokalni anesteziji. Stranka po kirurškem posegu odide domov, in se lahko takoj povrne vsem dnevnim in službenim aktivnostim.

Povečane (hipertrofične) bradavice

  • Včasih so bradavice nesorazmerno velike glede na velikost dojke. Tudi po morebitnem povečanju dojk je lahko velikost bradavice še vedno moteča.
  • S kirurškim posegom v lokalni anesteziji odstranimo del bradavice, ki pusti minimalno (nevidno) brazgotino in ohrani občutljivost.
  • Po posegu dojenje večinoma ni mogoče. Stranka po kirurškem posegu odide domov, in se lahko takoj povrne vsem dnevnim in službenim aktivnostim.

Povečani kolobarji

  • Veliki kolobarji so najpogosteje posledica ohlapnih in povešenih tkiv. Ko oblikujemo dojko, hkrati zmanjšamo tudi kolobar.
  • Včasih je za stranko moteča samo velikost kolobarja, medtem ko je z obliko dojke zadovoljna.
  • S kirurškim posegom v lokalni anesteziji zmanjšamo kolobarje, hkrati pa lahko popravimo tudi manjše asimetrije v položaju bradavic.
  • Stranka po kirurškem posegu lahko normalno odide domov, in se lahko takoj povrne vsem dnevnim in službenim aktivnostim.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kaj so invertirane bradavice in kako se jih lahko popravi?

Pri korekciji bradavic govorimo o njihovem zmanjšanju, o korekciji invertiranih bradavic (navznoter obrnjena bradavica) ali o rekonstrukciji kolobarja in bradavice hkrati. Invertirane bradavice so lahko prirojene oziroma takšne postanejo med odraščanjem. Bradavice povrnemo v izbočeno stanje z ambulantnim posegom. Včasih je treba bradavico podpreti s kirurškim šivom, v nekaterih primerih pa je treba prekiniti tkivo (mlečne vode), ki bradavico vleče navznoter. Če moramo prekiniti mlečne vode, obstaja možnost, da dojenje ni več mogoče.

Po dveh nosečnostih in dojenjih imam zelo velike bradavice. Zanima me, ali se jih lahko kako zmanjša?

Prekomerno štrleče bradavice so lahko prirojene, največkrat pa so posledica dojenja. Glede na to, da pogosto gre za po dojenju izpraznjeno, ohlapno dojko s preveliko bradavico, obe težavi rešimo s povečanjem in z dvigom dojk. Na ta način dosežemo privlačen videz tako dojk kot tudi bradavic. Če je moteč le videz bradavic, jih s posebno tehniko zmanjšamo, če pa je moteč tudi kolobar, zmanjšamo tudi premer kolobarja.

IMATE VPRAŠANJE
IN NE NAJDETE
ODGOVORA?

SPOZNAJMO SE