Korekcija malih sramnih ustnic / labioplastika

Uživanje v spolnosti je tesno povezano s sproščenostjo, samozavestjo in zadovoljstvom s svojim telesom. Številne ženske ne občutijo polnega zadovoljstva prav zaradi videza zunanjega spolovila. Želja po zapeljivem videzu sramnih ustnic se vse bolj odraža tudi v naraščajočem številu tovrstnih posegov v zadnjih letih. Tudi tisto, kar je popolnoma skrito, pripomore k samozavesti in dobremu počutju.

PRIJAVI SE NA POSVET
REZULTAT

takojšen

TRAJANJE POSEGA

30 minut

OKREVANJE

en teden

TRAJNOST UČINKA

trajen

O posegu

  • Labioplastika je kirurški poseg zmanjšanja zunanjega spolovila.
  • Male sramne ustnice so lahko prevelike, povešene ali asimetrične. Zaradi velikosti so lahko moteče pri spolnosti ali športu.
  • Predoperativni pregled in pogovor o željah ter možnostih sta odločilnega pomena pri načrtovanju posega. Pred posegom se bomo pogovorili tudi o obsegu posega in brazgotinah.
  • Poseg opravimo v lokalni ali splošni anesteziji, traja približno 30 minut.
  • Stranka zapusti kliniko na dan posega.
  • Prvih nekaj dni je priporočljiv počitek, prisotno je blago nelagodje.
  • Šivov ni treba odstranjevati. Nekaj dodatne pozornosti mora stranka posvetiti negi.
  • Športno aktivnost lahko stopnjujete po 2–3 tednih, vendar se izogibate kolesarjenju, spolne odnose odsvetujemo 4–6 tednov.
  • Brazgotine so skrite v gube med sramnimi ustnicami in so izrazito diskretne.

Več o posegu

Največkrat so želje po korekciji skrivajo v velikosti ali povešenosti malih sramnih ustnic. Nekatere moti, da so preveč vidne, včasih pa povzročajo težave pri spolnosti ali športu.

Labioplastika – korekcija sramnih ustnic je poseg, ki ga lahko opravimo v lokalni anesteziji ali v epiduralnem bloku. Večkrat pa ga opravimo hkrati z drugim estetskim posegom.

Najpogosteje preoblikujemo male sramne ustnice, ki so prevelike ali preohlapne. Z liposukcijo lahko oblikujemo venerin griček in velike sramne ustnice. Včasih z vbrizgavanjem lastne maščobe velikim ustnicam povrnemo napetost.

Stranka običajno zapusti kliniko na dan posega. Prvih nekaj dni je prisotno blago nelagodje. Nekaj dodatne pozornosti mora stranka posvetiti negi. Že po nekaj dneh težav praktično ni več, kljub temu pa je potrebna 3- do 6-tedenska vzdržnost spolnih odnosov.

Pogosta vprašanja in odgovori

Ali je mogoče hkrati opraviti tudi še kakšen estetski poseg?

Seveda. Korekcija zunanjega spolovila je poseg, ki ga najpogosteje opravimo ob kakšnem drugem posegu, npr. oblikovanju telesa, preobrazbi za mamice ali korekciji oprsja.

Koliko časa se je treba vzdržati spolnih odnosov po posegu?

Običajno svetujemo vzdržnost v obdobju 4–6 tednov, kar je odvisno od kirurške tehnike in zahtevnosti posega. V tem času se je treba izogniti vsem intenzivnim športom, še posebej kolesarjenju.

Koliko žensk se odloči za korekcijo zunanjega spolovila in kaj so glavni razlogi zanj?

V zadnjih letih opažamo zelo velik porast tovrstnih posegov. Informacije o težavah, ki pestijo številne ženske in informacije o možnih rešitvah so postale tudi mnogo bolj dostopne. Veliko žensk ne občuti polnega zadovoljstva med spolnostjo prav zaradi videza zunanjega spolovila. Največkrat se želje po korekciji skrivajo v velikosti ali povešenosti malih sramnih ustnic. Nekatere moti, da so preveč vidne, da so asimetrične, velikokrat pa povzročajo težave pri spolnosti ali športu.

IMATE VPRAŠANJE
IN NE NAJDETE
ODGOVORA?

SPOZNAJMO SE