Korekcija moških prsi ali ginekomastija

Ginekomastija je povečanje žleze dojke pri moškem. Zaradi povečanih maščobnih oblog se v predelu dojke lahko naredi še maščobno-kožna guba, ki videz povečanih prsi še poudari. Na žalost moški povečanega žleznega tkiva s še tako intenzivno vadbo in hujšanjem ne more odstraniti, ampak je potreben kirurški poseg. Poskrbeli bomo za korekcije v predelu prsi, da boste znova začutili samozavest in privlačnost. Po operaciji bo celo vaša hoja ponovno vzravnana in odločna.

PRIJAVI SE NA POSVET
REZULTAT

takojšen

TRAJANJE POSEGA

1-2 uri

OKREVANJE

nekaj dni

TRAJNOST UČINKA

trajen

O posegu

  • Ginekomastija je izrazito moteča deformacija, zaradi katere trpijo številni moški.
  • Pri odločanju o posegu je pomembna sestava odvečnih tkiv (razmerje med žlezo in maščobo) in elastičnost kože, njena sposobnost skrčenja. Predoperativni pregled ter pogovor o željah, možnostih in brazgotinah sta odločilnega pomena pri načrtovanju posega.
  • Skozi majhne vbodne ranice s pomočjo liposukcije odstranimo odvečni maščobni del tkiv.
  • Skozi rez, ki je skrit v robu bradavice in je praktično neviden, odstranimo žlezni del. To je čvrst gomolj, ki ga lahko sami zatipamo pod bradavico.
  • Če po liposukciji ostane izrazito ohlapna koža, jo odstranimo. Kožni rez okoli bradavice nekoliko podaljšamo na obe strani ali pa brazgotino skrijemo v predel kožne gube, ki jo tvori prehod prsne mišice na prsni koš.
  • Poseg opravimo v lokalni ali splošni anesteziji in traja približno 1 do 2 uri.
  • Pacient gre domov še isti dan, izjemoma prvo noč prespi na kliniki.
  • V prvih dneh po posegu je potrebno vsakodnevne aktivnosti in gibanje prilagoditi bolečinam, nato se jih lahko postopno stopnjuje. Že po nekaj dneh lahko skoraj brez omejitev opravljate vsa običajna dnevna opravila.
  • Vrnitev na delovno mesto je odvisna od narave dela, upoštevati je potrebno omejitve pri gibanju.
  • 4–6 tednov po posegu priporočamo uporabo kompresijskih oblačil, ki preprečujejo otekanje, pospešujejo celjenje in pomagajo koži pri krčenju.

Pogosta vprašanja in odgovori

Ali sem primeren kandidat?

Ginekomastija je izrazito moteča težava, še posebej moteča za posameznike, ki posvečajo veliko energije in časa hujšanju, zdravi prehrani ter oblikovanju telesa v telovadnici, a se povečanega žleznega tkiva nikakor ne morejo znebiti.

Kakšne brazgotine lahko pričakujemo po posegu?

Po posegu je brazgotina dolga okoli 2 cm in je skrita v predelu bradavice. Brazgotina je daljša, če je treba odstraniti tudi odvečno kožo, katera ponavadi ostane po izrazitem hujšanju.

Pri kateri starosti lahko stranka opravi poseg odprave ginekomastije?

Poseg opravimo, ko posameznik dopolni 18. let. Do takrat so prisotna hormonska nihanja, ki povzročijo povečanje prsi, kasneje pa se hormonska nihanja ponavadi ustalijo.

IMATE VPRAŠANJE
IN NE NAJDETE
ODGOVORA?

SPOZNAJMO SE