Korekcija trebuha - abdominoplastika

Lepo oblikovan trebuh je poleg dojk eden najpomembnejših delov zapeljive ženske postave. Poudarjene mišice in raven trebuh brez odvečnih oblog so značilnost tudi zapeljivega moškega trebuha. Prepričani smo, da želite po obilnem hujšanju zapeljiv in raven trebuh ter skladen prehod na boke in zadnjico brez viseče in boleče kože? Prepustite se nam in ukrojili bomo vašo kožo po merah novega telesa.

PRIJAVI SE NA POSVET
REZULTAT

takojšen

TRAJANJE POSEGA

3 ure

OKREVANJE

7-10 dni

TRAJNOST UČINKA

trajen

O posegu

  • Nosečnost ali večja nihanja telesne teže so pogosto vzrok za ohlapno trebušno steno, visečo in ohlapno kožo ter odvečne maščobne obloge.
  • S posegom odstranimo odvečno kožo in strije, maščobne obloge, z učvrstitvijo trebušne stene pa poustvarimo zapeljivo obliko pasu.
  • Miniabdominoplastika je poseg, kjer napnemo kožo pod popkom. Pri posegu si pomagamo z liposukcijo, brazgotina je nekoliko krajša kot pri klasičnem posegu in poteka po mestu morebitne brazgotine po carskem rezu.
  • Klasična abdominoplastika pa nam omogoča korekcijo celotnega trebušnega območja in pasu. Liposukcija je ključna pri oblikovanju maščobnih oblog. Brazgotina je nekoliko daljša kot pri miniabdominoplastiki, a je kljub temu v celoti skrita v predelu spodnjega perila.
  • Predoperativni pregled in pogovor o željah ter možnostih sta odločilnega pomena pri načrtovanju posega. Pred posegom se bomo pogovorili tudi o obsegu posega in brazgotinah.
  • Poseg opravimo v splošni anesteziji in traja 1–3 ure. Manjše korekcije trebuha lahko opravimo tudi v lokalni anesteziji.
  • Stranka prvi dan po posegu okreva na kliniki. V tem času bonaše strokovno medicinsko osebje poskrbelo za prijetno počutje stranke, ki jo namestimo v apartma na kliniki.
  • Po posegu šivov ni treba odstranjevati, stranka mora 4–6 tednov uporabljati kompresijska oblačila. Brazgotine v nekaj mesecih zbledijo in so skoraj nevidne.
  • Po 7–14 dneh oziroma odvisno od okrevanja se stranka lahko vrne na delovno mesto, s športno aktivnostjo pa lahko postopoma prične po 3–6 tednih oziroma odvisno od posega. Okrevanje je pri miniabdominoplastiki bistveno hitrejše.

Pogosta vprašanja in odgovori

Ali sem primeren kandidat za abdominoplastiko?

Nosečnost ter obilno hujšanje pri ženskah in moških so pogosto vzrok za ohlapno trebušno steno, visečo in ohlapno kožo ter odvečne maščobne obloge, ki so izrazito moteče v predelu trebuha. Zelo moteče so tudi strije. Pri odpravi teh težav ne pomagata niti redna športna aktivnost niti zdrava prehrana, ampak zgolj kirurški poseg. Kožni previs močno ovira tudi higieno in vsakodnevne aktivnosti..

Kako trajen je učinek posega?

Učinek abdominoplastike je trajen, če stranka po posegu vzdržuje telesno težo in fizično pripravljenost. Manjša nihanja v telesni teži ne vplivajo na končni rezultat po posegu, večja nihanja (tako v plus kot tudi v minus) pa močno vplivajo na rezultat.

Kakšna je razlika med navadno in miniabdominoplastiko?

Z miniabdominoplastiko napnemo kožo pod popkom, medtem ko s klasičnim posegom učvrstimo kožo celotnega trebuha, prestavimo popek ter učvrstimo trebušno steno. Brazgotina pri miniabdomioplastiki je bistveno krajša, vendar je obenem bistveno manjši tudi učinek posega. V obeh primerih je brazgotina skrita v spodnjem perilu.

IMATE VPRAŠANJE
IN NE NAJDETE
ODGOVORA?

SPOZNAJMO SE