Liposukcija z metodo VASER

To je najsodobnejša metoda liposukcije, ki nam omogoča zelo natančno oblikovanje telesa. Zaradi zmožnosti vplivanja na krčenja kože je metoda zelo uporabna pri oblikovanju težavnih območij. Vsem tistim, ki hrepenijo po atletski oziroma skoraj popolni postavi, je VASER liposukcija idealna metoda.

PRIJAVI SE NA POSVET
REZULTAT

takojšen

TRAJANJE POSEGA

1-4 ure

OKREVANJE

1 teden

TRAJNOST UČINKA

trajen

O posegu

 • Oblikovanje telesa z liposukcijo je eden od najpogosteje izvajanih posegov v estetski kirurgiji.
 • Metoda liposukcije, ki ima dokazano največji vpliv na krčenje kože po posegu – glavna omejitev običajne liposukcije je zmožnost krčenja kože posameznika, ki je lahko pri večji in nenadni izgubi teže še posebej nepredvidljiva.
 • S posebnimi oblikovalnimi sondami lahko telo izklešemo do atletske postave, zato je poseg idealen za mlajše stranke, ki želijo popolno postavo.
 • Zaradi ciljanega učinka na maščobne obloge in ohranjanja ostalih podpornih struktur (predvsem žilic) je okrevanje pri tej metodi znatno hitrejše in manj boleče.
 • Celotno telo lahko preoblikujemo skozi 5 mm velike vbodne rane, ki so skoraj nevidne. Skrite so v kožnih pregibih ali pod spodnjim perilom.
 • Poseg ni metoda hujšanja, temveč preoblikovanje maščobnih oblog in oblin.
 • Najpogosteje oblikujemo maščobo trebuha, bokov, stegen, podbradka, nadlakti in goleni.
 • Maščobnih oblog, ki se nahajajo pod trebušno steno, t. i. pivskim trebuhom, ne moremo odpraviti z liposukcijo.
 • Manjše posege lahko opravimo v lokalni anesteziji, večje posege v splošni anesteziji. Poseg traja 1–4 ure.
 • Po obsežnem posegu stranka prenoči oziroma ostane na opazovanju na kliniki. Po krajšem posegu gre stranka domov še isti dan. Stranka v obeh primer prejme natančna navodila.
 • Po posegu bodo podplutbe izzvenele v 2 tednih, oteklina pa lahko vztraja nekoliko dlje.
 • Stranka se lahko vrne na delovno mesto po tednu dni oziroma v dveh tednih po bolj obsežnem posegu, upoštevati pa mora nekatere omejitve.
 • Športne aktivnosti so dovoljene že po nekaj tednih.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kaj je Vaser 4D-liposukcija?

Vaser 4D-liposukcija je najsodobnejša metoda liposukcije, ki omogoča zelo natančno oblikovanje telesa. Zaradi učinka na kožo, ki se po posegu skrči, je zelo uporabna pri oblikovanju težavnih območij. To tehniko običajno uporabljamo pri oblikovanju telesa, ko želimo oblikovati posamezne obline ali obrise, linije posameznih mišičnih skupin, predvsem ledvenega območja in prehoda na zadnjico, boke in noge.

Kako trajen je učinek posega?

Učinek oblikovanja telesa z VASER liposukcijo je trajen, če stranka po posegu vzdržuje telesno težo in fizično pripravljenost. Manjša nihanja v telesni teži ne vplivajo na končni rezultat po posegu, večja nihanja (tako v plus kot tudi v minus) pa lahko močno vplivajo na rezultat.

Katera območja najpogosteje oblikujete pri ženskah?

Privlačna ženska postava je sestavljena iz privlačnih in skladnih oblin. Namen 4D-oblikovanja je prav poudarjanje oblin na pravih mestih z odvzemanjem odvečnih in motečih maščobnih oblog. Eden najbolj zapeljivih območij je ozek pas s skladnim prehodom na zadnjico in boke. Tudi lepo oblikovane noge so ključne pri zapeljivi ženski postavi. Predosti nove metode še posebej koristimo pri oblikovanju goleni in predela gležnjev.

Katere so glavne prednosti Vaser 4D-liposukcije?

Možnost zelo natančnega oblikovanja telesa smo že omenili, prav tako oblikovanje težavnih telesnih območij, a najpomembnejša prednost VASER 4D-liposukcije je čas okrevanja. Zaradi ciljanega učinka na maščobne celice je okrevanje po posegu bistveno krajše, manj je otekanja in tudi manj podplutb.

IMATE VPRAŠANJE
IN NE NAJDETE
ODGOVORA?

SPOZNAJMO SE