Liposukcija z metodo VASER

To je najsodobnejša metoda liposukcije, ki nam omogoča zelo natančno oblikovanje telesa. Zaradi zmožnosti vplivanja na krčenja kože je metoda zelo uporabna pri oblikovanju težavnih območij. Vsem tistim, ki hrepenijo po atletski oziroma skoraj popolni postavi, je VASER liposukcija idealna metoda.

PRIJAVI SE NA POSVET
REZULTAT

takojšen

TRAJANJE POSEGA

1-4 ure

OKREVANJE

1 teden

TRAJNOST UČINKA

trajen

O posegu

 • Oblikovanje telesa z liposukcijo je eden od najpogosteje izvajanih posegov v estetski kirurgiji.
 • Metoda liposukcije, ki ima dokazano največji vpliv na krčenje kože po posegu – glavna omejitev običajne liposukcije je zmožnost krčenja kože posameznika, ki je lahko pri večji in nenadni izgubi teže še posebej nepredvidljiva.
 • S posebnimi oblikovalnimi sondami lahko telo izklešemo do atletske postave, zato je poseg idealen za mlajše stranke, ki želijo popolno postavo.
 • Zaradi ciljanega učinka na maščobne obloge in ohranjanja ostalih podpornih struktur (predvsem žilic) je okrevanje pri tej metodi znatno hitrejše in manj boleče.
 • Celotno telo lahko preoblikujemo skozi 5 mm velike vbodne rane, ki so skoraj nevidne. Skrite so v kožnih pregibih ali pod spodnjim perilom.
 • Poseg ni metoda hujšanja, temveč preoblikovanje maščobnih oblog in oblin.
 • Najpogosteje oblikujemo maščobo trebuha, bokov, stegen, podbradka, nadlakti in goleni.
 • Maščobnih oblog, ki se nahajajo pod trebušno steno, t. i. pivskim trebuhom, ne moremo odpraviti z liposukcijo.
 • Manjše posege lahko opravimo v lokalni anesteziji, večje posege v splošni anesteziji. Poseg traja 1–4 ure.
 • Po obsežnem posegu stranka prenoči oziroma ostane na opazovanju na kliniki. Po krajšem posegu gre stranka domov še isti dan. Stranka v obeh primer prejme natančna navodila.
 • Po posegu bodo podplutbe izzvenele v 2 tednih, oteklina pa lahko vztraja nekoliko dlje.
 • Stranka se lahko vrne na delovno mesto po tednu dni oziroma v dveh tednih po bolj obsežnem posegu, upoštevati pa mora nekatere omejitve.
 • Športne aktivnosti so dovoljene že po nekaj tednih.

Več o Vaser liposukciji

Oblikovanje telesa z liposukcijo je eden od najpogosteje izvajanih posegov v estetski kirurgiji. S tegobami odvečnih maščobnih oblog se srečujejo tako ženske kot moški, tako mladi kot osebe v zrelih letih. Kot družba vse več časa posvečamo zdravemu življenjskemu slogu, zavedamo se pomena zdrave prehrane in redne športne aktivnosti.

Poleg boljšega počutja in zdravja je tudi lepše oblikovano telo nekaj, kar nas navdaja z zadovoljstvom. Po drugi strani pa so lahko maščobne obloge, ki se jih nikakor ne moremo znebiti, razlog za pomanjkanje samozavesti in slabo počutje v svoji koži.

Osnovni namen liposukcije je odstranitev nakopičenih maščobnih oblog na točno določenih mestih. Liposukcija je zelo učinkovita tehnika, a svojo največjo vrednost pokaže le ob primerni uporabi na primernih strankah. To so predvsem stranke brez večjih nihanj telesne teže in mlajše stranke s čvrsto in prožno kožo. Glavna omejitev običajne liposukcije je zmožnost krčenja kože posameznika, ki je lahko pri večji in nenadni izgubi volumna še posebej nepredvidljiva in zmanjšanju oblin ne sledi v celoti – ohlapna koža je po posegu celo bistveno bolj moteča kot same maščobne obloge. Na nekaterih območjih lahko odvečno kožo kirurško odstranimo, vendar se mora stranka sprijazniti z brazgotino, ki je običajno diskretna, a kljub temu prisotna.

In prav VASER liposukcija je korak v smeri odpravljanja glavne pomanjkljivosti običajne liposukcije – vpliv na zmožnost krčenja kože. Prav zaradi vpliva na krčenje kože lahko VASER liposukcijo izvajamo tudi na strankah, kjer z običajno liposukcijo ne bi dosegli dobrega rezultata in bi jo strankam celo odsvetovali. Zaradi usmerjenega delovanja na maščobne celice in možnosti natančnega oblikovanja se ta metoda uporablja pri oblikovanju za definiranje postave. S posebej oblikovanimi sondami lahko telo izklešemo do atletske postave. Metoda je idealna za mlajše stranke, ki želijo popolno postavo.

Vaser metoda

VASER metoda je tretja generacija ultrazvočne liposukcije, ki za odstranjevanje maščobe uporablja ultrazvočno energijo. Pri liposukciji po metodi VASER maščobo pred odstranitvijo razbijemo na drobne maščobne delce, da se utekočini, kar pospeši proces liposukcije in obenem zmanjša bolečino ter poškodbe tkiva. Z neposrednim vplivom ultrazvočnih valov na usnjico dosežemo bolj izraženo zatezanje kože po posegu. Zaradi skrbno izbrane frekvence delovanja, usmerjene na maščobne celice, pri posegu dejansko ne pride do poškodbe živcev, krvnih žil in sosednjih tkiv.

Vaser liposukcija v treh korakih

 1. Omrtvičenje: Področje, kjer načrtujemo poseg, najprej omrtvimo. Vbrizgamo tekočino, ki je mešanica lokalnega anestetika in adrenalina v fiziološki raztopini, s čimer dosežemo omrtvičenje in skrčenje krvnih žil. Na ta način zmanjšamo krvavitve in povečamo učinkovitost ultrazvoka, zaradi česar ima stranka po posegu manj modric in oteklin.
 2. Tretiranje: Sledi tretiranje področja z ultrazvočno VASER sondo. Maščobne celice se sprostijo in maščoba se utekočini. Usmerjeno delujemo zgolj na maščobne celice in ohranimo okoliška tkiva nepoškodovana – to je ključna nadgradnja običajne liposukcije, kjer ne pride do skrčenja kože.
 3. Odstranitev: Zadnji korak je odstranitev utekočinjene maščobe s sesalnikom, prilagojenim za poseg oblikovanja telesa. Ker je maščobno tkivo raztopljeno, je za odstranitev potrebno bistveno manj mehanične sile. Posledično je okrevanje hitrejše in manj boleče, manj je tudi podplutb. Odstranjeno tkivo je sestavljeno iz maščobnih celic, proste maščobe in tekočine. Prednost posega je tudi ta, da lahko maščobne celice ločimo in jih v istem posegu uporabimo za povečanje dojk z lastno maščobo, oblikovanje zadnjice ali dvig obraza!

Možnosti Vaser liposukcije

Z najsodobnejšo metodo VASER liposukcije lahko preoblikujemo celotno telo ali le določeno območje. Oblikujemo lahko tudi dele telesa, ki jih do sedaj nismo mogli, npr. nadlakti ali meča.

Celotno telo lahko preoblikujemo skozi več milimetrov velike vbodne rane, ki so skoraj nevidne. Skrite so v kožnih pregibih ali pod spodnjim perilom. Po posegu mora stranka uporabljati kompresijska oblačila, ki preprečujejo morebitne otekline in spodbujajo hitrejše celjenje. Oblačila tudi zagotavljajo udobje in podporo koži, da se bolje prilagodi novi obliki telesa. Že v prvem tednu po posegu stranka začne s postopkom pooperativne nege, ki še dodatno pomaga koži pri krčenju in hitrejšem okrevanju. Nega vključuje limfno drenažo, ultrazvočno masažo in biofotomodulacijo.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kaj je Vaser 4D-liposukcija?

Vaser 4D-liposukcija je najsodobnejša metoda liposukcije, ki omogoča zelo natančno oblikovanje telesa. Zaradi učinka na kožo, ki se po posegu skrči, je zelo uporabna pri oblikovanju težavnih območij. To tehniko običajno uporabljamo pri oblikovanju telesa, ko želimo oblikovati posamezne obline ali obrise, linije posameznih mišičnih skupin, predvsem ledvenega območja in prehoda na zadnjico, boke in noge.

Kako trajen je učinek posega?

Učinek oblikovanja telesa z VASER liposukcijo je trajen, če stranka po posegu vzdržuje telesno težo in fizično pripravljenost. Manjša nihanja v telesni teži ne vplivajo na končni rezultat po posegu, večja nihanja (tako v plus kot tudi v minus) pa lahko močno vplivajo na rezultat.

Katera območja najpogosteje oblikujete pri ženskah?

Privlačna ženska postava je sestavljena iz privlačnih in skladnih oblin. Namen 4D-oblikovanja je prav poudarjanje oblin na pravih mestih z odvzemanjem odvečnih in motečih maščobnih oblog. Eden najbolj zapeljivih območij je ozek pas s skladnim prehodom na zadnjico in boke. Tudi lepo oblikovane noge so ključne pri zapeljivi ženski postavi. Predosti nove metode še posebej koristimo pri oblikovanju goleni in predela gležnjev.

Katere so glavne prednosti Vaser 4D-liposukcije?

Možnost zelo natančnega oblikovanja telesa smo že omenili, prav tako oblikovanje težavnih telesnih območij, a najpomembnejša prednost VASER 4D-liposukcije je čas okrevanja. Zaradi ciljanega učinka na maščobne celice je okrevanje po posegu bistveno krajše, manj je otekanja in tudi manj podplutb.

IMATE VPRAŠANJE
IN NE NAJDETE
ODGOVORA?

SPOZNAJMO SE