Liposukcija

Zapeljiva in mehko zaobljena ženska postava potrebuje ravno prav bujne obline. Tudi na moški postavi maščobne obloge niso ravno očem zaželene, saj je zapeljiva moška silhueta oglata. Če se nekaterih maščobnih oblog ne morete rešiti niti zlepa niti zgrda, vam ponujamo rešitev – liposukcijo. Ni potrebe, da trdovratna maščoba načne vašo samozavest.

PRIJAVI SE NA POSVET
REZULTAT

takojšen

TRAJANJE POSEGA

1-4 ure

OKREVANJE

en teden

TRAJNOST UČINKA

trajen

O posegu

  • S posegom trajno in brez vidnih brazgotin odstranimo odvečne maščobne obloge, ki jih z dieto in tudi redno vadbo ne moremo odstraniti.
  • Oblikovanje telesa z liposukcijo je eden od najpogosteje izvajanih posegov v estetski kirurgiji. Poseg ni metoda hujšanja, temveč metoda preoblikovanja maščobnih oblog in oblin.
  • Z liposukcijo najpogosteje oblikujemo maščobo trebuha, bokov, stegen, podbradka, nadlakti in goleni.
  • Maščobnih oblog, ki se nahajajo pod trebušno steno, t. i. pivskega trebuha, ne moremo odpraviti z liposukcijo.
  • Predoperativni pregled in pogovor o željah, pričakovanjih ter možnostih sta odločilnega pomena pri načrtovanju posega. Pred posegom se bomo pogovorili o obsegu posega in brazgotinah.
  • Manjše posege liposukcije lahko opravimo v lokalni anesteziji, večje posege v splošni anesteziji. Poseg traja 1–3 ure.
  • Po obsežnem posegu ostane stranka na opazovanju na kliniki. V tem času bodo strokovni sodelavci poskrbeli za prijetno počutje stranke, ki jo namestimo v apartma na kliniki. Po krajšem posegu gre stranka domov še isti dan. Stranka v obeh primer prejme natančna navodila.
  • Po posegu bodo podplutbe izzvenele v 2 tednih, oteklina pa lahko vztraja nekoliko dlje.
  • Stranka se lahko vrne na delovno mesto po tednu dni oziroma v dveh tednih po bolj obsežnem posegu, upoštevati pa mora nekatere omejitve.
  • Športne aktivnosti so dovoljene že po nekaj tednih.

Pogosta vprašanja in odgovori

Ali lahko z liposukcijo odstranimo močno povečan trebuh oz. pivski trebuh?

Maščobno tkivo se pri moških in tudi številnih ženskah nabira v osrednjem delu telesa, torej v predelu trebuha in pasu. Pri večji količini maščobnega tkiva se to nabira tudi znotraj trebušne stene (pivski trebuh pri moških). Maščobno tkivo se pri moških nabira v osrednjem delu telesa – v predelu trebuha in pasu. Pri večji količini maščobnega tkiva se to nabira tudi znotraj trebušne stene (t. i. pivski trebuh). Z liposukcijo ne moremo doseči tovrstne maščobe, ampak lahko z njo dosežemo samo tisto maščobo, ki se nahaja izven trebušne votline. Pri ženskah se največ maščobnih oblog nabere na področju pasu, bokov in stegen. To so predvsem ledvene obloge in maščobne obloge v predelu trebuha, ki se ne odzivajo na ukrepe zdravega življenjskega sloga.

Kaj je vaser 4d-liposukcija?

Vaser 4D-liposukcija je najsodobnejša metoda liposukcije, ki omogoča zelo natančno oblikovanje telesa. Zaradi učinka na kožo, ki se po posegu skrči, je zelo uporabna pri oblikovanju težavnih območij. To tehniko običajno uporabljamo pri oblikovanju telesa, ko želimo oblikovati obrise oziroma linije posameznih mišičnih skupin, na primer prsne mišice pri moškem, ledveno območje in prehod na zadnjico, boke in noge.

Kako trajen je učinek posega?

Učinek oblikovanja telesa z liposukcijo je trajen, če stranka po posegu vzdržujete telesno težo in fizično pripravljenost. Manjša nihanja v telesni teži ne vplivajo na končni rezultat po posegu, večja nihanja (tako v plus kot tudi v minus) pa lahko močno vplivajo na rezultat, saj se na mestih, kjer smo maščobo odstranili z liposukcijo, maščoba drugače kopiči, kar se lahko izrazi z neravnino.

Katera območja najpogosteje oblikujete s pomočjo liposukcije?

Pri ženskah najpogosteje oblikujemo maščobne obloge pasu, bokov, stegen, ledvenega območja, podbradka in nadlakti, medtem ko pri moških oblikujemo maščobne obloge trebuha, prsnega koša, npr. prsne mišice, bokov, stegen, podbradka in nadlakti.

IMATE VPRAŠANJE
IN NE NAJDETE
ODGOVORA?

SPOZNAJMO SE