Najboljši načini za povečanje prsi

Povečanje prsi je za mnoge tabu tema. Po drugi strani si mnoge iz takšnih ali drugačnih razlogov prsi povečajo ali pomanjšajo popolnoma iz zdravstvenih razlogov, saj jih kot takšne tako ali drugače ovirajo pri vsakodnevnih rečeh in opravilih.

Omeniti pa je potrebno to, da obstaja več načinov povečanja prsi in dviga prsi, odvisno kaj želimo rešiti oz. kaj želimo popraviti. Govorimo lahko tako o dvigu prsi, spremembi oblike, minimalnem povečanju prsi ali izrazitem povečanju prsi ter o pomanjšanju prsi.

Postopke oz. načine povečanja prsi lahko v grobem razdelimo v tri kategorije. To so:

  • Povečanje prsi z lastno maščobo
  • Povečanje prsi z vsadki (teh je več vrst, odvisno od cilja)
  • Hibridno povečanje prsi

V nadaljevanju si bomo pogledali, kaj je značilno za vsakega izmed načinov povečanja prsi in kaj lahko na izbran način dosežemo ter katere so prednosti in slabosti ter specifike posameznega načina. Tako boste na podlagi pravih informacij izbrale način, ki se najbolje približa tistemu, kar želite doseči.

Povečanje prsi z lastno maščobo

Za povečanje prsi z lastno maščobo moramo najprej opraviti liposukcijo. To nam omogoča, da maščobo pridobimo. Hkrati to pomeni, da v okviru tega posega poskrbimo tudi za oblikovanje območja z odvečnimi maščobnimi oblogami. Najpogosteje maščobo vzamemo z ledvenega dela, bokov ali prehoda na zadnjico, pogosto pa tudi z notranje strani stegen in kolen.

Povečanje prsi z lastno maščobo pomeni, da lahko v enem posegu prsi povečamo za največ eno velikost, saj smo omejeni z možnostjo vraščanja presajenih maščobnih celic. Tako moramo ohraniti prekrvavljenost tkiva, ki je ključna za to, da se te celice ohranijo.

Rezultat povečanja prsi z lastno maščobo je viden takoj. Poseg traja od ene do dve uri, okrevanje pa nekaj dni. Učinek je sicer trajen, a se povečini ohrani okoli 60 – 80% maščobnih celic, kar pomeni, da se dolgoročno obdrži 60-80% velikosti.

Za koga je primerno

Za povečanje prsi z lastno maščobo morate imeti dovolj maščobnega tkiva, saj tuje tkivo ni primerno za to. Prav tako s posegom ne moremo doseči izrazite, poudarjene spremembe (oblike) dojk, kot to npr. dosežemo z vsadki.

Preberite več o povečanju prsi z lastno maščobo.

Povečanje prsi z vsadki

Na trgu je več vrst vsadkov. V estetski kliniki Medved Višnjar smo specialisti za ene izmed najbolj naprednih in kakovostnih prsnih vsadkov znamke Motiva. Vsadke Motiva odlikujejo številne prednosti. To so:

  • narejeni so iz mehkega in prožnega silikonskega gela, zato so prsi izjemno mehke in sledijo naravnemu premikanju telesa.
  • SmoothSilk svilnata površina zagotavlja najnižjo stopnjo možnih zapletov, kot je pojav vezivne ovojnice, dvojne kapsule, seroma ali anaplastičnega velikoceličnega limfoma.
  • Zaradi prožnosti jih lahko vstavimo skozi minimalno odprtino, brazgotina je pogosto dolga le 3cm.
  • Vsadke lahko vstavimo nad mišico, in kljub temu dosežemo naraven izgled oprsja. Posledično je okrevanje krajše in mnogo manj boleče.

Vsadki Motiva v kombinaciji s specializiranim načinom vstavljanja tako omogočajo, da se prsi gibljejo in obnašajo tako, kot se obnašajo prsi brez vsadkov. Tako v pokončnem, kot v ležečem položaju izgled in struktura ostajata enaka.

Rezultat povečanja prsi z vsadki Motiva je viden takoj, dokončna oblika prsi pa se ustvari po treh mesecih. Poseg traja eno uro, učinek pa je trajen.

Poleg omenjenega je z vsadki Motiva prsi mogoče povečati bolj, kot v primeru povečanja prsi z lastno maščobo. Kljub temu pa je naše prepričanje, da je najpomembnejša skladnost. Držimo se vodil, ki sta zmernost in upoštevanje telesnih razmerij.

Pri ženski z nekoliko večjo zadnjico smo tako lahko glede velikosti dojk nekoliko bolj drzni in obratno – ženski z izrazito drobnim in ozkim prsnim košem ne moremo predlagati velikih vsadkov, ki bi zaradi neproporcionalnosti delovali vsiljivo in nenaravno.

Hibridno povečanje prsi

Hibridno povečanje prsi pomeni, da prsi povečamo tako s pomočjo vsadkov, kot tudi s pomočjo lastne maščobe. To nam omogoča, da ustvarimo še lepši izgled prsi. Pri tem za povečanje uporabimo vsadke, za dodatno polnost in obliko pa uporabimo maščobo.

Rezultat povečanja prsi hibridno je viden takoj. Poseg traja do dve uri, okrevanje pa en mesec. Učinek je sicer trajen, a se povečini ohrani okoli 60 – 80% maščobnih celic, kar pomeni, da se dolgoročno obdrži 60-80% velikosti, ki jo predstavlja maščoba.