Oblikovanje nadlakti

Ste že slišali za ‘netopirjeva krila’? Kako estetsko pomemben je videz nadlakti, si niti predstavljamo ne, dokler se koža tega predela ne povesi zaradi maščobe ali postane popolnoma mlahava zaradi obilnega hujšanja ali starosti.

PRIJAVI SE NA POSVET
REZULTAT

takojšen

TRAJANJE POSEGA

1,5 ure

OKREVANJE

en teden

TRAJNOST UČINKA

trajen

O posegu

  • Želja po korekciji nadlakti se običajno pojavi pri mlajših strankah po obilnem hujšanju ali pri starejših strankah, pri katerih je prišlo do ohlapnosti tkiv.
  • Nadlakti najlažje oblikujemo z VASER HD-liposukcijo, ki tudi dodatno učvrsti kožo, v primeru pretirano ohlapne kože pa je potreben kirurški poseg.
  • V primeru manjšega izreza kože lahko brazgotino skrijemo v pregib, pri večjih izrezih pa je brazgotina postavljena na notranjo stran nadlakti in proti pazduhi.
  • Predoperativni pregled in pogovor o željah ter možnostih sta odločilnega pomena pri načrtovanju posega. Pred posegom se bomo pogovorili tudi o obsegu posega in brazgotinah.
  • Poseg opravimo v splošni anesteziji in traja približno 1–2 uri.
  • Po posegu stranka nekaj ur okreva na kliniki, nato je odpuščena v domače okolje z natančnimi navodili.
  • V prvih nekaj dneh po posegu je gibanje treba prilagoditi bolečinam. Stranka lahko postopno stopnjuje aktivnosti.
  • Vrnitev na delovno mesto je odvisna od narave dela, stranka mora upoštevati omejitve pri gibanju. 4–6 tednov po posegu je treba nositi kompresijsko oblačilo, ki preprečuje otekanje in nabiranje tekočine ter pomaga koži pri krčenju.
  • V primeru izreza ohlapne kože je treba brazgotino še posebej pozorno negovati, da postane kar najbolj nežna. Od vseh območij na telesu prav brazgotina na nadlakti najdlje časa bledi.

Več o posegu

Ženstvena nadlaket je vitka, ima mehke prehode, slutiti je obrise mišic. Kako estetsko pomemben je videz nadlakti, si niti predstavljamo ne, dokler se koža tega predela ne povesi in postane mlahava. Ko prav vsak gib pospremi pozibavanje odvečnih tkiv, postane stanje izrazito moteče. Še posebej poleti, ko nadlakti z lahkimi in s kratkimi oblačili težko prikrijemo. Poleti je zaradi znojenja in stalnega drgnjenja odvečnih tkiv tudi osebna higiena težavnejša, tudi kožnih vnetij je bistveno več. Ohlapna tkiva so najpogosteje posledica intenzivnega hujšanja, ko se koža ne more prilagoditi. Tkiva se sčasoma zrahljajo tudi zaradi staranja. Korekcija nadlakti je eden izmed posegov, ki povrnejo kakovost življenja, in mnogi, ki so obilno shujšali, so povedali, da je bil prav ta poseg tisti, ki jih je z rezultatom še posebej razveselil.

Zaradi posebne strukture in anatomije maščobnih oblog je morebitna korekcija nadlakti zgolj z liposukcijo rezervirana le za mlajše stranke in minimalne korekcije. Običajno se želja po korekciji nadlakti pojavi pri mlajših strankah, ki so obilno shujšali, ali pri starejših strankah, kjer je prišlo do ohlapnosti tkiv zaradi starosti.

Med posegom izsesamo odvečno maščobo in zategnemo odvečno kožo. Če je odvečne kože relativno malo, lahko brazgotino skrijemo v pregib. V primeru večjega izreza in daljše brazgotine le-to postavimo na notranjo stran nadlakti, sega od komolca do pazduhe, izjemoma celo na prsni koš.

Pogosta vprašanja in odgovori

Ali sem primeren kandidat?

Kako estetsko pomemben je videz nadlakti, si niti ne predstavljamo, dokler se koža tega območja ne povesi in postane mlahava. Ko prav vsak gib pospremi pozibavanje odvečnih tkiv, postane stanje izrazito moteče, še posebej poleti, ko nadlakti z lahkimi in kratkimi oblačili težko prikrijemo. Običajno se želja po korekciji nadlakti pojavi pri mlajših strankah, ki so obilno shujšale, ali pri starejših, pri katerih je prišlo do ohlapnosti tkiv zaradi starosti.

Kako trajen je učinek posega?

Učinek oblikovanja nadlakti je trajen, če stranka po posegu vzdržuje telesno težo in fizično pripravljenost. Manjša nihanja v telesni teži ne vplivajo na končni rezultat po posegu, večja nihanja (tako v plus kot tudi v minus) pa lahko močno vplivajo na rezultat.

Kakšne so možnosti oblikovanja nadlakti?

Glede na stopnjo ohlapnosti kože in prisotnost maščobnih oblog se odločimo za najprimernejši pristop. Zaradi posebne strukture in anatomije maščobnih oblog je korekcija nadlakti zgolj z liposukcijo rezervirana le za mlajše stranke, ki potrebujejo le minimalne korekcije, saj je največkrat treba izsesati odvečno maščobo in hkrati zategniti odvečno kožo.

Kje se nahajajo brazgotine?

Če je odvečne kože relativno malo, lahko brazgotino skrijemo v pregib pazduhe. V primeru večjega izreza in daljše brazgotine le-to postavimo na notranjo stran nadlakti in lahko sega od komolca do pazduhe, izjemoma celo na prsni koš. Brazgotine sčasoma zbledijo in postanejo skoraj nevidne. Ko so roke ob telesu, so brazgotine popolnoma skrite.

IMATE VPRAŠANJE
IN NE NAJDETE
ODGOVORA?

SPOZNAJMO SE