Oblikovanje nog

Lepe, dolge noge na zapeljivi ženski ali športni moški postavi privabljajo poglede. Odvečne maščobne obloge ter ohlapna koža po obilnem hujšanju lahko povzročijo veliko nezadovoljstva, pa tudi bolečin. Z različnimi metodami bomo poskrbeli za vaše bolečine in skladno podobo.

PRIJAVI SE NA POSVET
REZULTAT

takojšen

TRAJANJE POSEGA

1,5 ure

OKREVANJE

en teden

TRAJNOST UČINKA

trajen

O posegu

 • Maščobne obloge, ki se jih ne moremo znebiti s treningom, lahko odpravimo z liposukcijo.
 • Najbolj učinkovita je liposukcija v predelu jahalnih hlač, notranjih stegen ter kolen.
 • Z VASER liposukcijo lahko učinkovito in varno oblikujemo tudi predel goleni in gležnjev.
 • Ohlapno kožo stegen ne moremo drugače napeti kot s kirurškim posegom.
 • V primeru manjšega izreza kože lahko brazgotine skrijemo v pregib, pri večjih izrezih pa je brazgotina postavljena na notranjo stran stegna.
 • Predoperativni pregled in pogovor o željah ter možnostih sta odločilnega pomena pri načrtovanju posega. Pred posegom se bomo pogovorili tudi o obsegu posega in brazgotinah.
 • Zaradi obvezne uporabe kompresijskih nogavic poseg načrtujemo v jesenskem, zimskem in spomladanskem času, ko lahko stranki zagotovimo več udobja.
 • Poseg oblikovanja nog opravimo v lokalni ali splošni anesteziji in traja približno 1–2 uri.
 • Stranka prvi dan po posegu okreva na kliniki, že naslednji dan pa je odpuščena domov z natančnimi navodili.
 • V prvih nekaj dneh po posegu mora stranka gibanje prilagoditi bolečinam, postopoma lahko stopnjuje aktivnosti. Že po nekaj dneh lahko skoraj brez omejitev opravljate vsa običajna dnevna opravila.
 • Vrnitev na delovno mesto je odvisna od narave dela, stranka mora upoštevati omejitve pri gibanju in športnih aktivnostih. 6 tednov po posegu je treba stalno nositi elastične kompresijske nogavice, ki preprečuje otekanje in nabiranje tekočine ter pomagajo koži pri krčenju.

Več o posegu

Za lepe in zapeljive noge žal ne poznamo nedrčka push-up, ki bi jih polepšal. Včasih si ženske in moški po obilnem hujšanju lahko pomagajo z elastičnimi hlačami, ki do neke mere oblikujejo stegna in stisnejo bolečo odvečno kožo, vendar vitkih in oblikovanih meč in gležnjev ne moremo »pričarati« – lahko jih le zakrijemo z oblačili. S kirurškim posegom lahko najbolj učinkovito oblikujemo stegna, kolena in boke, manj možnosti pa imamo pri oblikovanju goleni in gležnjev, kjer si lahko pomagamo predvsem z liposukcijo.

Trdovratne maščobne obloge, ki se jih ne moremo znebiti z vadbo, lahko odpravimo z lipolizo in liposukcijo. Če je prisotna tudi ohlapna koža, pa brez kirurškega posega ne gre. Pri manjšem izrezu kože lahko brazgotine skrijemo v pregib, pri večjih izrezih pa je brazgotina postavljena na notranjo stran stegna. Po obilni izgubi teže se brazgotina vleče vse do kolena, saj le tako lahko odstranimo in napnemo odvečno kožo.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kako trajen je učinek posega?

Učinek oblikovanja nog je trajen, če stranka po posegu vzdržujete telesno težo in fizično pripravljenost. Manjša nihanja v telesni teži ne vplivajo na končni rezultat po posegu, večja nihanja (tako v plus kot tudi v minus) pa lahko močno vplivajo na rezultat.

Katera je najbolj učinkovita metoda oblikovanja nog?

Noge največkrat oblikujemo s pomočjo VASER liposukcije. S to metodo se izognemo težavam s kožo, ki je ob klasični liposukciji pogosto ohlapnejša. Če je po obilnem hujšanju na nogah veliko odvečne kože, je treba noge oblikovati s kirurškim posegom.

Kateri deli nog so za stranke najbolj težavni in jih želijo preoblikovati?

Področje bokov, notranja stran stegen, področje okoli kolen, goleni ter gležnjev so območja, ki strankam povzročajo največ preglavic. Z novo VASER liposukcijo uspešno oblikujemo in zmanjšamo tudi mehka tkiva goleni in meč, ki so najbolj zahtevna. Z VASER liposukcijo oblikujemo privlačnejšo silhueto gležnjev, s čimer znatno izboljšamo samozavest in zadovoljstvo stranke.

IMATE VPRAŠANJE
IN NE NAJDETE
ODGOVORA?

SPOZNAJMO SE