Oblikovanje poletne postave

Le redki ob razgaljenem telesu v kopalkah ne začutijo zaskrbljenosti ali vsaj malce nelagodja. Čeprav redno vadite in se zdravo prehranjujete, so nekatere maščobne obloge presneto trdovratne in vztrajne. Odvečno maščobo na bokih, stegnih ali na ledvenem predelu lahko uporabimo kot dragocene maščobne celice za naravno povečanje dojk. Oblikovanje telesa z VASER liposukcijo omogoča definiranje telesa ter povečanje dojk v enem posegu. Stopite samozavestno in sproščeno v poletje.

PRIJAVI SE NA POSVET
REZULTAT

takojšen

TRAJANJE POSEGA

2 - 4 ure

OKREVANJE

en teden

TRAJNOST UČINKA

trajen

O posegu

 • Kljub redni vadbi in zdravi prehrani so nekatere maščobne obloge trdovratne in ne izginejo.
 • Najtrdovratnejše so maščobne obloge v ledvenem predelu, na notranji strani stegen in kolen ter v predelu bokov.
 • VASER liposukcija omogoča odvzem maščobnih oblog ter zelo natančno oblikovanje z manj podpludb in hitrejše okrevanje po posegu.
 • 30–80 % vbrizgane maščobe se na presajenem mestu trajno obdrži, preostale maščobne celice telo razgradi.
 • Presajene maščobne celice privzamejo lastnosti maščobnega tkiva, kamor so bile presajene. Ob povišanju telesne teže temu sledijo tudi presajene celice in obratno.
 • Povečanje dojk je odvisno od količine maščobnih celic, ki smo jih pridobili z liposukcijo, ter elastičnosti kože dojk. Bolj kot je koža elastična, več maščobnih celic lahko varno presadimo.
 • Pri moškem lahko zelo natančno oblikujemo maščobo na trupu ter poudarimo spodaj ležeče trebušne mišice, odstranimo ledvene maščobne obloge ter maščobo na trebuhu in naredimo moško postavo bolj možato.
 • Poglobljen predoperativni pregled, natančne meritve in pogovor o željah in pričakovanjih so odločilnega pomena pri načrtovanju oblikovanje telesa z VASER liposukcijo in povečanja dojk z lastno maščobo.
 • Poseg opravimo v splošni anesteziji in traja 2–4 ure.
 • Stranka lahko po 8-12 urnem opazovanju odide domov.
 • Običajna dnevna opravila lahko stranka skoraj brez omejitev opravlja že po nekaj dneh.
 • 4–6 tednov po posegu svetujemo uporabo športnega modrčka in kompresijskih oblačil ter prilagoditev športnih aktivnosti.
 • Vbrizgana lastna maščoba ne vpliva na dojenje in ne ovira slikovnih preiskav dojk.

Pogosta vprašanja in odgovori

Ali so pred posegom povečanja prsi z lastno maščobo potrebne kakšne preiskave?

Pred posegom mora stranka opraviti ultrazvok dojk in mamografijo, ki je nujna za spremljanje vbrizganih maščobnih celic. Mamografijo ponovimo leto dni po posegu. O natančnem poteku posega se pogovorimo med posvetom v ambulanti.

Kdaj je najprimernejši čas za poseg?

Najboljši čas za poseg je pozimi oziroma zgodaj spomladi, saj je takrat nošnja kompresijskega oblačila najmanj moteča. Dojke se po 6–8 tednih zmehčajo, takrat ste lahko že polno fizično aktivni. Priporočamo, da stranke opravijo poseg najkasneje mesec dni pred načrtovanim dopustom, da so lahko takrat sproščene in aktivne. Po štirih tednih od posega uporaba kompresijskih oblačil ni več potrebna.
Kljub zapisanemu pa v zadnjem času opažamo porast želja po terminih prav v poletnih mesecih. To je namreč čas, ko si vzamemo čas predvsem zase, tudi v smislu lažjega in manj opaznega okrevanja po posegih v času dopustov.

Koliko časa je viden učinek povečanja dojk z lastno maščobo?

Maščobne celice presadimo na način, da je učinek povečanja trajen in naraven. V prvem mesecu po vnosu presajenih celic na želeno mesto se oteklina počasi manjša, prav tako pa telo v tem času izloči maščobno tkivo, ki se ni obdržalo. Po približno dveh do treh mesecih je viden končni rezultat. Učinek povečanja dojk z lastno maščobo je trajen.

IMATE VPRAŠANJE
IN NE NAJDETE
ODGOVORA?

SPOZNAJMO SE