fbpx

Pooperativno okrevanje na kliniki Medved estetika: s celostno nego do optimalnega rezultata po kirurških posegih

pooperativno okrevanje

Za hitro in uspešno okrevanje po estetskih kirurških posegih je poleg natančne kirurške tehnike potrebna tudi ustrezna in kakovostna zdravstvena nega po posegu. Na estetski kliniki Medved estetika je pacient vedno na prvem mestu, zato je naš cilj zagotoviti prijetno izkušnjo zgodnjega in poznega pooperativnega okrevanja. To vključuje učinkovito obvladovanje pooperativnih bolečin po opravljenem posegu, naprestan nadzor s strani izkušenega zdravstvenega osebja in pooperativne pakete za uspešno okrevanje v domačem okolju.

Vsem strankam nudimo tudi možnost pooperativne limfne drenaže, redne brezplačne kontrolne preglede in kozmetiko za nego operativnih brazgotin. V nadaljevanju vam predstavljamo kako poteka okrevanje na naši kliniki, katerega namen je zagotoviti udobje in uspešno celjenje za vsakega pacienta.

Učinkovito obvladovanje pooperativne bolečine

Pooperativno obvladovanje bolečin po kirurškem posegu je ključno za pacientovo udobje in dobro počutje med procesom okrevanja. Na kliniki Medved estetika v ta namen uporabljamo večmodalni pristop za učinkovito lajšanje bolečin po posegu. Med samim posegom v splošni anesteziji pacient prejema hitro delujoča protibolečinska zdravila preko infuzijskega kanala, hkratna uporaba lokalne anestezije ali perifernih živčnih blokov pa dodatno prepreči prevajanje bolečinskih signalov iz operativnega predela do možganov. Takšna kombinirana anestezija omogoča maksimalno udobje za pacienta med posegom. Dolgo delujoči lokalni anestetiki učinkovito lajšajo tudi bolečine v zgodnjem pooperativnem obdobju, ko pacient okreva na kliniki pod budnim nadzorom našega zdravstvenega osebja. V tem času prejme po potrebi tudi dodatne infuzije razlličnih protibolečinskih zdravil, prilagojenih stopnji bolečine. Vse naštete tehnike zmanjšajo pooperativno nelagodje in omogočajo bolj udobno okrevanje ter celjenje telesnih tkiv.

Pooperativni nadzor s strani izkušenega zdravstvenega osebja

Naše usposobljeno in izkušeno zdravstveno osebje igra ključno vlogo tekom zgodnjega okrevanja pred odpustom v domačo oskrbo. Od zaključka operativnega posega dalje skrbno spremljajo zdravstveno stanje pacienta, nadzorujejo vitalne znake in skrbijo za ustrezno medikamentozno terapijo, da okrevanje mine brez bolečin in pooperativne slabosti. Zdravstvena nega in nadzor sta za naše paciente na kliniki zagotovljena 24 ur dnevno, do odpusta v domačo oskrbo. Tako med zgodnjim okrevanjem na kliniki, kot tudi po odpustu v domačo oskrbo pa smo na kliniki vedno na voljo, da odgovorimo na morebitna vprašanja in se prepričamo, da okrevanje naših pacientov poteka po pričakovanjih.

Paketi za pooperativno nego na domu

Ob odpustu v domačo oskrbo vsak naš pacient prejme pisna pooperativna navodila ter komplet za pooperativno nego, prilagojen specifičnim potrebam glede na opravljeni operativni poseg in zdravstveno stanje. Komplet vključuje ustrezna zdravila za uspešno pooperativno okrevanje, kot so različna zdravila za lajšanje bolečine (analgetiki), antibiotiki ter v nekaterih primerih tudi antitrombotično in antiulkusno zaščito, z navodili glede jemanja. Poleg zdravil komplet vsebuje tudi prevezovalni material in obliže za preveze in ustrezno nego operativnih ran do prve kontrole na kliniki. Na ta način vam prihranimo nepotrebne obiske lekarne in preveze ter čakanje pri vašem osebnem zdravniku.

Pooperativna limfna drenaža

Na kliniki Medved estetika se trudimo vsem našim strankam zagotoviti celostno okrevanje na enem mestu, zato nudimo tudi možnost pooperativnih limfnih drenaž. Učinkovita limfna drenaža je ključna za hitro zmanjšanje oteklin tkiv in spodbujanje pravilnega celjenja po estetskih kirurških posegih. Z limfno drenažo je priporočljivo pričeti teden dni po operativnem posegu, priporočamo pa 5-10 tretmajev 1x tedensko.

Kontrolni obiski pri izbranem kirurgu

Vaša pot do zastavljenih estetskih ciljev se ne konča takoj po opravljenem kirurškem posegu.   V ceno posega na kliniki Medved estetika so tako vključeni tudi vsi kontrolni obiski in preveze, katerih število se razlikuje glede na vrsto posega. S tem želimo zagotoviti, da vaše okrevanje mine nemoteno in brez težav. Na kontrolnih obiskih bodo vaš izbrani kirurg in ostalo medicinsko osebje spremljali proces celjenja operativnih ran, odgovorili na vsa vaša vprašanja in pomisleke ter po potrebi prilagodili načrt zdravljenja in okrevanja glede na vaše potrebe in želje. Z individualnim pristopom in nego želimo doseči optimalne rezultate in zadovoljstvo naših strank.

Na kliniki Medved estetika se zavedamo pomena uspešnega okrevanja kot nepogrešljivega dela na vaši poti do telesne preobrazbe. S celostno nego na enem mestu vam želimo tekom okrevanja zagotoviti udobje, varnost in zadovoljstvo ter na ta način tudi optimalni končni rezultat. Zaupajte nam in spoznajte razliko v zavezanosti k vašemu dobremu počutju.