Povečanje prsi z vsadki

Prsi so simbol ženskosti, zato je želja po lepem oprsju nekaj popolnoma naravnega, izvornega. Povečava prsi je eden izmed najbolj zaželenih in najpogosteje izvajanih posegov v estetski kirurgiji.

PRIJAVI SE NA POSVET
REZULTAT

takojšen, po treh mesecih dokončna oblika

TRAJANJE POSEGA

1 ura, okrevanje na kliniki 4 do 12h. Domov se lahko odpravite še isti dan

OKREVANJE

en mesec, vrnitev v službo v 1 tednu

TRAJNOST UČINKA

trajen

O posegu

 • S posegom prsi povečamo ali pa nekoč polnim prsim povrnemo obliko in privlačnost.
 • Poglobljen predoperativni pregled, natančne meritve in iskren pogovor o željah in možnostih so odločilnega pomena pri načrtovanju povečanja prsi. V veliko pomoč so nam tudi 3D simulacije in tudi uporaba posebno oblikovanih prsnih vložkov – t.i. biometrični sistem določanja velikosti vsadkov.
 • Uporabljamo kapljičaste ali okrogle vsadke, znamke Motiva
 • Najsodobnejši pristopi in tehnike:
  • Motiva MinimalScar® – Inovativna tehnika povečave prsi z manjšim kožnim rezom, ki omogoča hitrejše okrevanje in boljši estetski rezultat.
  • MotivaHybrid®: Hibridna tehnika povečave prsi z vsadki in lastno maščobo
  • Motiva JOY®: Program povečave prsi za tiste, ki želijo le najboljše / za tiste, ki želijo nekaj več.
 • Poseg opravimo v splošni anesteziji in traja približno 1 – 2 uri
 • po 4 – 6 urnem opazovanju greste lahko domov
 • Že po nekaj dneh lahko skoraj brez omejitev opravljate običajna dnevna opravila. V primeru vstavitve vsadka pod mišico potrebujeta še kakšen dan več.
 • Šivov po operaciji ni potrebno odstranjevati, obvezno pa morate uporabiti 6-8 tednov po posegu svetujemo uporabo športnega modrčka in prilagoditev športnih aktivnosti
 • Vstavljeni vsadki ne vplivajo na dojenje in ne ovirajo slikovnih preiskav prsi
 • Po operativnem posegu svetujemo, da uporabljene vsadke registrirajo v 90 dneh po posegu na spletni strani proizvajalca Motiva ter si na ta način omogočijo naslednje ugodnosti:
  • Always Confident Warranty®: podjetje Motiva vam zagotavlja brezplačen nov vsadek v primeru njegove rupture
  • Product Replacement Policy: podjetje Motiva vam zagotavlja brezplačen nov vsadek v primeru kapsularne kontrakture (stopnje Baker III ali IV) 10 let po posegu.

Pogosta vprašanja in odgovori

Po končanem dojenju sem opazila, da so se prsi izpraznile, opazila sem tudi strije. Ali mi lahko kako pomagate?

Zelo pogosto se zgodi, da se mamice med dojenjem navadijo na bolj polna prsa in jih njihov upad ob koncu dojenja močno razočara. Poln dekolte je žal vezan zgolj na obdobje nosečnosti in dojenja, je torej le prehodne narave. Še več, nekatere mamice tožijo, da so prsi po dojenju še bolj prazne, in opazijo celo strije. Strije so povezane z nihanjem telesne teže, ki je značilno za obdobje nosečnosti, še bolj pa za zaporedne nosečnosti. Z vsadkom prsim povrnemo volumen, tkivo prsi, vključno s kožo, se napne, strije se izravnajo in so manj opazne. Včasih je treba odvečno kožo nekoliko preoblikovati z dodatnim posegom, kar pusti zgolj diskretne in skrite brazgotine.

Ali je možno iz košarice A napraviti košarico D?

Kljub temu da ima vsaka ženska svojo predstavo o velikosti in obliki prsi, obstajajo omejitve, preko katerih ne moremo. Upoštevati moramo obstoječa tkiva, ki se sčasoma prilagajajo na vsadke. V primeru, da obstaja želja po res velikih vsadkih, je za to potrebno več operativnih posegov, kjer postopno povečujemo velikost vsadkov. Košarico običajno lahko z enim posegom povečamo za približno dve stopnji.

Pri kateri starosti si ženske največkrat povečajo prsi?

Za povečanje prsi se ženske največkrat odločajo v dveh življenjskih obdobjih: bodisi v zgodnjih dvajsetih letih bodisi po zaključenem obdobju dojenja. Dekleta, ki niso zadovoljne z velikostjo ali obliko svojih prsi, lahko poseg opravijo takoj po dopolnjenem 18. letu starosti. Druga skupina so mlade mamice, ki si želijo povrniti obliko, videz in velikost prsi.

Ali so silikonski vsadki res povezani z večjo možnostjo razvoja avtoimunih, revmatskih obolenj?

Ne. Ta povezava je bila z dolgoletnimi raziskavami na ogromnem številu pacientk ovržena. V ZDA je zaradi bojazni pred kancerogenostjo silikonskih vsadkov, njihovo morebitno povezanostjo z razvojem različnih kroničnih obolenj in težav pri dojenju dolgo veljal moratorij na njihovo uporabo, uporabljali so izključno tiste, ki so napolnjeni s fiziološko raztopino. Intenzivne in obsežne študije in testi silikonskih vsadkov, strogo nadzorovani s strani ameriške agencije za prehrano in zdravila (FDA), so pokazali, da omenjenih škodljivih povezav pri uporabi novejših silikonskih vsadkov ni, zato je bila prepoved uporabe odpravljena.

Ali vsadek vpliva na dojenje?

Ne. Vsadki nikakor ne motijo dojenja, saj žleznega tkiva med operacijo ne poškodujemo. Silikon nikakor ne more prehajati v materino mleko, saj gre za koheziven gel, ki je po strukturi podoben žele bonbonom in ovit z večslojno teksturirano ovojnico, ki ničesar ne prepušča.

Ali je prsi zaradi vsadka težje pregledovati z namenom zgodnjega odkrivanja raka dojk?

Ne. Vsadki so vstavljeni pod žlezo in tako je celotno tkivo prsi dostopno bodisi mamografiji ali ultrazvočni preiskavi. Včasih mamografija zaradi vsadka ni izvedljiva. V tem primeru lahko mamografijo nadomesti ultrazvok, s katerim ravno tako zanesljivo opravljamo preventivne preglede. V primeru sumljivega izvida, bodisi mamografije ali ultrazvočne preiskave, je naslednja preiskava v vsakem primeru ultrazvočno vodena punkcija, MRI ali CT.

IMATE VPRAŠANJE
IN NE NAJDETE
ODGOVORA?

SPOZNAJMO SE