Mommy makeover ali preobrazba za mamice

Prihod dojenčka je za vsako žensko radostno obdobje, ki pa na drugi strani prinese tudi polno izzivov in najrazličnejših čustev. Po nosečnosti se številne mamice soočajo s telesnimi spremembami, s katerimi se le stežka sprijaznijo. K slabši samopodobi in negotovosti veliko pripomore tudi neprespanost. S kombinacijo posegov želimo mamicam vrniti izgubljeno samozavest oziroma lepe, polne dojke, čvrst trebušček in ženstveno silhueto bokov in zadnjice. Vse več žensk pa se odloča tudi za korekcijo zunanjega spolovila.

PRIJAVI SE NA POSVET
REZULTAT

takojšen

TRAJANJE POSEGA

2 - 5 ur

OKREVANJE

en teden

TRAJNOST UČINKA

trajen

O posegu

 • Mommy makeover ali preobrazba za mamice je kombinacija kirurških posegov, s katerimi odpravimo neželene spremembe na ženskem telesu po nosečnosti in dojenju.
 • Dojke, ki so po dojenju izgubile polnost, izpolnimo z vsadki ali lastno maščobo.
 • Povešenim dojkam z dvigom dojk (mastopeksija) povrnemo obliko.
 • Ohlapen trebuh zaradi razmaknjenih trebušnih mišic, odvečne kože in maščobnih oblog učvrstimo s klasično ali miniabdominoplastiko. Hkrati odstranimo strije pod popkom in popravimo uvlečeno brazgotino po carskem rezu.
 • Z liposukcijo odstranimo odvečne maščobne obloge, s čimer povrnemo ženstveno silhueto peščene ure. Z odvzeto maščobo lahko povečamo dojke ali poudarimo zadnjico.
 • Posege lahko opravimo nekaj mesecev po zaključenem dojenju.
 • Strankam svetujemo, da posege preobrazbe načrtujejo po zadnji nosečnosti.
 • S kombinacijo več posegov v eni operaciji skrajšamo skupni čas anestezije in okrevanja v primerjavi s posegi, ki jih opravimo posamezno. Posege opravimo v splošni anesteziji in trajajo 2–5 ur.
 • Okrevanje po posegih preobrazbe je zahtevno in naporno, do neke mere odvisno od celjenja in okužb ran.
 • Po posegu stranke spodbujamo, da čim prej vstanejo in se sprehodijo, da preprečimo tveganje za nastanek strdkov.
 • 4–6 tednov po posegu svetujemo uporabo športnega modrčka in kompresijskih oblačil ter prilagoditev dnevnih aktivnosti.

Pogosta vprašanja in odgovori

Ali je okrevanje zaradi več posegov hkrati daljše?

Ne, celo nasprotno. Skupni čas okrevanja je bistveno krajši, kot če bi posege opravljali posamezno.

Ali lahko preobrazba oziroma posegi vplivajo na morebitno kasnejšo nosečnost?

Posegi, ki jih opravimo v sklopu preobrazbe, ne vplivajo na bodoče nosečnosti, prav tako pa ne preprečijo fizioloških telesnih sprememb (povečanje ali zmanjšanje telesne teže, nosečnost, staranje), ki lahko ponovno privedejo do motečih sprememb na dojkah ali/in trebuhu.

Kateri posegi so pri preobrazbi za mamice najpogostejši?

Pri preobrazbi za mamice najpogosteje izvajamo posege na dojkah, in sicer povečavo in/ali dvig dojk, s klasično ali miniabdominoplastiko učvrstimo razmaknjene trebušne mišice in ohlapno kožo, z liposukcijo oblikujemo/odstranimo maščobne obloge, s korekcijo zunanjega spolovila (labioplastika) pa se ženske počutijo še bolj samozavestne. Pri nekaterih strankah opravimo vse naštete posege, pri drugih samo posamezne.

Kdaj je najbolje načrtovati preobrazbo?

Nekaj mesecev po prekinitvi dojenja je najboljši čas za preobrazbo. Da bo rezultat optimalen, je zelo priporočljivo, da stranka s telesno vadbo učvrsti mišice trebušne stene ter poskrbi za čim manj odvečnih maščobnih oblog pred posegom. Večja nihanja telesne teže po posegu na žalost močno vplivajo na pooperativni učinek posega ter manjše zadovoljstvo.

IMATE VPRAŠANJE
IN NE NAJDETE
ODGOVORA?

SPOZNAJMO SE