Facelift ...

Znaki staranja so vidni na celotnem telesu, najbolj opazni in moteči pa so ravno na obrazu.

S kirurškim dvigom bomo obrazu povrnili obliko in polnost ter izbrisali globoko vrezane gube srednjega in spodnjega dela obraza ter vratu.

Vaš obraz bo osvežen in mladosten, predvsem pa naraven.

Facelift - Lifting obraza

Znaki staranja so vidni na celotnem telesu, najbolj opazni in moteči pa so ravno na obrazu. S kirurškim dvigom bomo obrazu povrnili obliko in polnost ter izbrisali globoko vrezane gube srednjega in spodnjega dela obraza ter vratu. Vaš obraz bo osvežen in mladosten, predvsem pa naraven.
Vaš obraz bo osvežen in mladosten, predvsem pa naraven.
Rezultat

Takojšen

Trajanje posega

3-5 ur

Okrevanje

2 - 3 tedni

Trajnost učinka

Trajno

O posegu

S kirurškim dvigom obraza najprej izboljšamo položaj spodaj ležečih vezivno-mišičnih tkiv, nato pa kožo opnemo po pomlajeni obliki obraza. Po tovrstnem liftingu obraz ni videti zategnjen, hkrati pa izboljšamo tudi videz vratu.

Rezultati posega so bistveno boljši, delujejo bolj naravno, hkrati tudi trajajo dlje kot pri npr. kožnem liftingu, kjer naredimo samo izrez odvečne kože, ne odpravimo pa vzroka postaranega videza.

Z liposukcijo lahko učinkovito zmanjšamo podbradek; s trebuha in notranjega dela kolen odvzeto maščobo uporabimo za dodajanje volumna tam, kjer so zaradi starosti obline usahnile.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kako trajen je učinek kirurškega posega v primerjavi z nekirurškim faceliftom s polnili s hilauronsko kislino?

Polnila, kot pove že ime, obrazu v določeni meri povrnejo volumen, ki ga je izgubil s staranjem. Poleg nadomeščanja volumna lahko s polnili, če jih vbrizgamo na prava mesta, dejansko naredimo dvig obraza, a le do neke mere. Dodajanje volumna v pretiranih količinah bo imelo za posledico otekel, zabuhel videz, ko stranka ne izgleda mlajša, temveč zgolj drugačna. Ko je odvečne kože preprosto preveč in so tkiva s staranjem spuščena preko določene meje, je edina pot za boljši videz kirurški facelift oziroma dvig obraza. Učinki kirurškega facelifta trajajo okoli 10 let oziroma nas poseg za toliko let pomladi. Vzdrževanje videza s polnili in z botoksom je nujno, tako kot je nujno vzdrževanje novozgrajene hiše.

Kakšen učinek lahko pričakujem po faceliftu?

Večina strank opisuje svoj videz kot osvežen in pomlajen. Tehnike, ko je oseba po kirurškem dvigu obraza videti zategnjena, so preživete in opuščene. Facelift daje naraven in pomlajen, nikakor pa ne spremenjen in neprepoznaven videz.

Koliko časa traja poseg in kako dolgo poteka okrevanje?

Trajanje posega je odvisno od vrste faceliftta, ki ga opravimo. Poseg minilift običajno izvedemo v dveh urah, klasični SMAS facelift pa v 4–6 urah, če ga kombiniramo tudi z zgornjo ali s spodnjo blefaroplastiko in liftingom vratu.
Priporočamo 2–3 tedne odsotnosti z dela. Najdlje vztraja oteklina, ki pa je popolnoma normalen in pričakovan pojav. Stranka lahko dnevne aktivnosti izvaja že po 5 dneh, medtem ko fizične obremenitve odsvetujemo mesec dni.
Trajanje posega je odvisno od obsega tkiv, ki jih moramo postaviti nazaj na svoje mesto, da dosežemo najboljši pomlajevalni učinek. Minilift, ki je primeren za ženske z začetnimi znaki staranja, ko z nekirurškim dvigom obraza z nitmi ne moremo več doseči želenega rezultata, traja okoli dve uri, klasičen facelift z zatezanjem globljih struktur (SMAS facelift) pa okoli 3–4 ure. Facelift pogosto kombiniramo s korekcijo zgornjih in/ali spodnjih vek, z dvigom obrvi, izboljšanjem videza vratu, kar poseg podaljša na 5–6 ur.

Pojavljanje gub je posledica izgube elastičnosti kože in njenega tanjšanja. S hkratnim zmanjševanjem volumna se mehka tkiva obraza vse slabše upirajo učinkom težnosti.

Pojavijo se mešički v področju spodnje čeljusti, zrahljane gube se poglobijo, polna lica usahnejo, koža vratu izgubi napetost.
Več o posegu

 • Predoperativni pregled in pogovor o željah ter možnostih sta odločilnega pomena pri načrtovanju posega. Pred posegom se bomo natančno pogovorili o obsegu facelifta in brazgotinah.
 • Poseg opravimo v splošni anesteziji, čas trajanja posega je odvisen od obsega.
 • Po posegu ostane stranka en dan na okrevanju ter opazovanju na kliniki, namestimo jo v apartma.
 • Okrevanje po posegu je odvisno od obsega posega. Oteklina je lahko po posegu minimalna, lahko pa je zelo obsežna in se stranka komaj prepozna. Oteklina je prehodne narave.
 • Strankam priporočamo 2–3 tedne odsotnosti z dela. Najdlje vztrajajoča je oteklina, prisotne so lahko tudi modrice in rdečina.
 • Po posegu lahko stranka opravlja dnevne aktivnosti že po 5 dneh, medtem ko so fizične obremenitve strogo odsvetovane mesec dni.
 • Če bi v obdobju po posegu prišlo do pojava hematoma ali večje in naraščajoče bolečine, mora stranka nemudoma obvestiti kirurga.

Oglasite se na brezplačnem posvetu pri nas

Tako vam bomo lahko jasno predlagali vrsto in obseg posega, ki je za vas optimalen.
  LeadEngine is a fully packed practical tool of premium built and design!

  Get started
  Learn more about LeadEngine’s unique features.