Ultrazvočni pregled prsnih vsadkov

Ker se zavedamo pomena dolgoročnega spremljanja vsadkov. Lahko ga opravite v sklopu rednih kontrol oziroma vsakič, ko vas skrbi za vaše zdravje.

PRIJAVI SE NA POSVET
REZULTAT

takojšen

TRAJANJE POSEGA

15-30 min

OKREVANJE

/

TRAJNOST UČINKA

/

O posegu

  • Ultrazvočni pregled (UZ) prsnih vsadkov je hitra in povsem neboleča preiskava s katero lahko spremljamo stanje vsadkov. Tkiva dojke pri tej preiskavi ne pregledujemo.
  • Z njim lahko zaznamo spremembe v sestavi, obliki in položaju vsadka ter na ta način ocenimo njegovo intaktnost ali zaznamo morebitno poškodbo (rupturo). Prikažemo si lahko tudi morebitno prisotnost tekočine ob vsadku.
  • Sodobni prsni vsadki lahko ostanejo v telesu doživljenjsko, v kolikor so nepoškodovani. Redne kontrole pri izbranemu kirurgu in dolgoročno spremljanje z UZ ali MR preiskavo so zato bistvenega pomena.
  • UZ pregled prsnih vsadkov je v primerjavi z MR slikanjem hitrejša in lažje dostopna preiskava.
  • Z UZ preiskavo lahko vsadke spremljamo od operativnega posega dalje, še posebej pa je priporočljivo spremljanje, če je od operativnega posega minilo že več kot 5 let. V tem primeru svetujemo spremljanje vsake 2 leti.
  • UZ vsadkov je priporočljivo opraviti tudi ob sumu na njihovo poškodbo zaradi delovanja močnih zunanjih sil, npr. po hujših prometnih nezgodah, po športnih poškodbah prsnega koša, (kot so padci iz višin, poškodbe na smučanju ali med gorskim kolesarjenjem…) ter ob hudih udarcih v prsni koš.

IMATE VPRAŠANJE
IN NE NAJDETE
ODGOVORA?

SPOZNAJMO SE