fbpx

BBL – Ultrazvočno vodeni posegi v estetski kirurgiji

Brasilian-butt-lift---BBL---ultrazvok

Morda mnogi od vas ne vedo, kakšno vlogo ima ultrazvok pri bolj varni in učinkoviti estetski kirurgiji Sedaj imamo na voljo “know-how”, da varno izvajamo vse pogoste kirurške postopke. Čeprav so današnji posegi postali skoraj že vsakdanji, ultrazvočna tehnologija kirurgom omogoča, da vidimo pod kožo in načrtujemo izvajanje dela za učinkovito oblikovanje in izdelavo želenega videza pacienta. 

Kako ultrazvočno voden poseg omogoča varen BBL – Brazilian Butt Lift 

Ste se kdaj vprašali, kako tehnologija revolucionira svet estetske kirurgije? Eden najpomembnejših napredkov v zadnjih letih je uporaba ultrazvočne tehnologije pri posegu BBL – brazilski dvig zadnjice. Ta inovativni pristop omogoča, da je BBL poseg bolj varen, natančen in učinkovit.  

Kako deluje in kakšne so prednosti? 

Kaj je brazilski dvig zadnjice?  

Brazilski dvig zadnjice, pogosto imenovan BBL, je priljubljen estetski poseg, s katerim s prenosom maščobe preoblikujemo in povečamo zadnjico. Maščobo običajno pridobimo iz različnih področij, kot so trebuh, boki, gube na hrbtu in stegna, s posegom liposukcije. Maščobo speremo, da ostranimo odmrle celice, kri in odvečno tekočino in jo nato previdno vbrizgamo v mehko tkivo zadnjice, da ustvarimo bolj polen estetski videz. 

Kako deluje ultrazvočna tehnologija pri BBL?  

Ultrazvočna tehnologija je spremenila pravila igre pri posegih BBL. Omogoča natančen vpogled, kam maščobo vbrizgamo. To je izjemno pomemben korak, da se pridobljena maščobo vbrizga v pravilen sloj tkiv, stran od globokih glutealnih mišic, s čimer se zmanjša tveganje za zaplete, kot je pljučna embolija. 

Kako deluje ultrazvok?  

Ultrazvok uporablja visokofrekvenčne zvočne valove za ustvarjanje slik notranjih struktur telesa. Med postopkom BBL se ultrazvočna sonda namesti neposredno na kožo zadnjice, kar zagotavlja jasen pogled na anatomijo mehkih tkiv zadnjice, vključno s površinskim maščobnim odsekom, globokim maščobnim odsekom in globoko glutealno fascijo in mišicami. 

Ponosni smo, da zagotavljamo v našem trajnem prizadevanju za zagotavljanje pacientom varnejše in bolj učinkovite rezultate.