Kirurški dvig obraza oz. facelift

Znaki staranja so vidni na celotnem telesu, najbolj opazni in moteči pa so ravno na obrazu. S kirurškim dvigom bomo obrazu povrnili obliko in polnost ter izbrisali globoko vrezane gube srednjega in spodnjega dela obraza ter vratu. Vaš obraz bo osvežen in mladosten, predvsem pa naraven.
Vaš obraz bo osvežen in mladosten, predvsem pa naraven.

S kirurškim dvigom obraza najprej izboljšamo položaj spodaj ležečih vezivno-mišičnih tkiv, nato pa kožo opnemo po pomlajeni obliki obraza. Po tovrstnem liftingu obraz ni videti zategnjen, hkrati pa izboljšamo tudi videz vratu.

Rezultati posega so bistveno boljši, delujejo bolj naravno, hkrati tudi trajajo dlje kot pri npr. kožnem liftingu, kjer naredimo samo izrez odvečne kože, ne odpravimo pa vzroka postaranega videza.

Z liposukcijo lahko učinkovito zmanjšamo podbradek; s trebuha in notranjega dela kolen odvzeto maščobo uporabimo za dodajanje volumna tam, kjer so zaradi starosti obline usahnile.

Pojavljanje gub je posledica izgube elastičnosti kože in njenega tanjšanja. S hkratnim zmanjševanjem volumna se mehka tkiva obraza vse slabše upirajo učinkom težnosti.
Pojavijo se mešički v področju spodnje čeljusti, zrahljane gube se poglobijo, polna lica usahnejo, koža vratu izgubi napetost.

  • Predoperativni pregled in pogovor o željah ter možnostih sta odločilnega pomena pri načrtovanju posega. Pred posegom se bomo natančno pogovorili o obsegu facelifta in brazgotinah.
  • Poseg opravimo v splošni anesteziji, čas trajanja posega je odvisen od obsega.
  • Po posegu ostane stranka en dan na okrevanju ter opazovanju na kliniki, namestimo jo v apartma.
  • Okrevanje po posegu je odvisno od obsega posega. Oteklina je lahko po posegu minimalna, lahko pa je zelo obsežna in se stranka komaj prepozna. Oteklina je prehodne narave.
  • Strankam priporočamo 2–3 tedne odsotnosti z dela. Najdlje vztrajajoča je oteklina, prisotne so lahko tudi modrice in rdečina.
  • Po posegu lahko stranka opravlja dnevne aktivnosti že po 5 dneh, medtem ko so fizične obremenitve strogo odsvetovane mesec dni.
  • Če bi v obdobju po posegu prišlo do pojava hematoma ali večje in naraščajoče bolečine, mora stranka nemudoma obvestiti kirurga.